Tuesday 10 June 2008

Predstavitev ČKZ Lezbična gverila ter Pravo in oblast

Vabimo Vas na novinarsko konferenco in predstavitev nove, dvojne številke Časopisa za kritiko znanosti (229-230), ki vsebuje sledeče tematske bloke: Lezbična gverila (uredila: Tatjana Greif) Kritično mišljenje (uredil: Boris Vezjak) Pravo in oblast (uredil: Mirt Komel) Predstavitev bo v četrtek, 12. 6. ob 19. uri v Socialnem centu Rog! Sledi Queer Party Več informacij:www.studentskazalozba.si

Monday 9 June 2008

Srečanje evropskih socialnih centrov/European social centers meeting/Encuentro europeo de centros sociales

PROGRAM SREČANJA EVROPSKIH SOCIALNIH CENTROV Socialni center Rog, Ljubljana 20. do 22. junij Petek (20. junij) Konferenca (predvidoma na FDV): EVROPA, VLADLJIVOST, KONFLIKT IN PRODUKCIJA SKUPNEGA; SOCIANI CENTRI KOT NOVA GENERACIJA INSTITUCIJ GIBANJA 11h Boj v mestu 12h Metropola in tako imenovana kriza politike 15h Omrežene institucije v produktivnih transformacijah Evrope Iztočnice za razprave bodo podali člani socialnih centrov Glej: http://transform.eipcp.net/transver... 20h Večerja (...)

Thursday 5 June 2008

Javna razprava in koncert Push Bush Out


Tuesday 3 June 2008

Poročilo iz prvega dne festivala Push Bush(ism) Out

Začel se je festival Put Bush(isms) Out. V SC Rog smo tako včeraj zvečer pogledali dokumentaren firm z naslovom Why we fight? Film v produkciji BBC four nam je predstavil ameriške vojaške intervencije skozi logiko militarizma ZDA, ki ga narekuje vojaško industrijski kompleks. Militarizacija ZDA in z njo povezana oblika globalne vladavine, ki sloni na vojaških intervencijah edine preostale vojaške velesile, je posledica profitne logike korporacij, katerih proizvod je vojna. Te korporacije so postale (...)

Saturday 31 May 2008

Festival Push Bush(isms) Out (SC Rog; od 2. do 6. junija)

Filmske projekcije, ki obravnavajo bušistično vladavino na obeh straneh Atlantika, v ZDA in v Evropi. Projekciji izbranih filmov in kratkih videov bo sledila razprava z geslom (Re)search&Destroy Bushisms. Projekcije bodo v Socialnem centru Rog (Trubarjeva 72) Ponedeljek, 2. junija, ob 20. uri ZDA so pod Bushem začele permanentno globalno vojno. Nasprotovali smo ji na ulicah, evropske politične elite pa so večinoma ignorirale prevladujoča protivojna občutja. Torek, 3. junija, ob 20. uri (...)

Wednesday 28 May 2008

PUSH BUSH(isms) OUT

Devetega junija bo v Sloveniji vrh EU-ZDA. Vrha se bo udeležil tudi G. W. Bush. Govori se, da se svetovni mogočneži ne nameravajo spustiti iz Brda v Ljubljano. Bush in njegovi vazali bodo raje ostali v podeželski idili. Antifašistična Ljubljana bi jim lahko pokvarila vtis idilične deželice, ki ga je Bush leta 2001 na vrhu ZDA-Rusija sklenil z vzhičenim odgovorom na novinarsko vprašanje o vtisih o Sloveniji: „I like it, I’ll buy it!“ Zagotovo bo tudi tokrat zvezda vrha najmanj priljubljen predsednik v (...)

Wednesday 21 May 2008

Ustvarjajmo javne prostore! (Manifest gibanja za samodoločne, svobodne in enakostne javne prostore)

Različne neenakosti so tesno vpisne v dano prostorsko ureditev in se reproducirajo skozi prostor. Prostor ni zgolj pasivna lokacija, kjer se odvija družbeno življenje, pač pa aktivni dejavnik družbenih odnosov. Vsaka družba proizvaja lastne prostore, ki so rezultat prepletanja dominantnega pojmovanja prostora in prostorskih izkušenj posameznikov. Ulična zabava je neposredna in javna intervencija v prostor. Ker deluje kot motnja v običajni rabi mestnih ulic, vznemirja samoumevnost dominantne (...)

Wednesday 21 May 2008

Ustvarjajmo javne prostore za vsakogar (Rog nam ni dovolj - hočemo mesto)

V soboto 24. maja organiziramo ulično zabavo z naslovom »Ustvarjajmo javne prostore za vsakogar«. Dobimo se ob enajsti uri na Kongresnem trgu, odkoder bomo odplesali po ljubljanskih ulicah proti Rogu. Tam bomo nadaljevali z rojenjem v okviru različnih delavnic, poimenovanih NOworkNOshop. »Mestna občina Ljubljana je poostrila nadzor v nekdanji tovarni Rog.« (Žurnal 24, 14. aprila). To je zadnje javno stališče MOL do avtonomne, samoupravne in svobodne uporabe prostorov bivše tovarne Rog. Stališče, ki (...)

Wednesday 21 May 2008

Ustvarjajmo javne prostore za vsakogar (Mesto Ljubljana proti podjetju Ljubljana)

V soboto 24. maja organiziramo ulično zabavo z naslovom »Ustvarjajmo javne prostore za vsakogar«. Dobimo se ob enajsti uri na Kongresnem trgu, odkoder bomo odplesali po ljubljanskih ulicah proti Rogu. Tam bomo nadaljevali z rojenjem v okviru različnih delavnic, poimenovanih NOworkNOshop. (PREBERI ŠE: Daljši poziv na ulično zabavo in Osnutek manifesta gibanja za samodoločne, svobodne in enakostne javne prostore) Kako ravnati s tistimi, ki so oživeli prostor, ki je bil zaradi špekulativnih razlogov (...)

Saturday 19 April 2008

Manifestacija Svet za vsakogar

v polni velikosti...


... | 360 | 370 | 380 | 390 | 400 | 410 | 420 | 430 | 440 |...

Nismo blago v rokah bank in politikov. Smo revolucija 15o.

Medtem ko elite iščejo rešitelje interesov bank in vladavine finančnega kapitalizma, po Evropi, na obeh straneh Sredozemskega morja in povsod po svetu rojimo v pripravah na 15. oktober.

Naše potrebe in želje so pravice, ne surovina za bogatenje bank. Naše življenje je predragoceno, da bi se žrtvovali za peščico bogatašev. Naša generacija se ne misli sprijazniti s krajo prihodnosti.

Stop ACTA - Hack the WorldZaustavimo ACTO in vazalski politični razred, ki je izvajalec razlaščevalskih ukrepov korporacij in finančnih trgov. Protest pa ni dovolj. V naslednjih mesecih bo treba zaustaviti ratifikacijo sporazuma v slovenskem in evropskem parlamentu. Tudi zaustavitev ratifikacije ni dovolj. Branjenje skupnega pred privatnim prilaščanjem in njegovo širjenje moramo prenesti na vse domene naših življenj. Boj proti privatnemu prilaščanju skupnega v digitalnem svetu daje številne komunikacijske, tehnološke, pravne in politične inovacije. Premislimo in aplicirajmo jih v kontekstu izziva gradnje skupne blaginje v času (...)
Living Democracy - Živa demokracijaGibanje #150 vzpostavlja nove javne prostore upiranja diktatom finančnega kapitalizma in gradnje alternative predstavniški politiki. Živa demokracija - Living Democracy je delavnica gibanja #15o. Na delavnici razvijamo idejo direktne demokracije v kontekstu propada neoliberalnega projekta evropske integracije, vzponov populizmov, ki vsiljujejo tiranijo večine in na osnovi študija praks direktne demokracije v globalnih gibanjih kot so #15o ter #Occupy. Izhodiščna vprašanja, ki smo si jih zastavili: 1. Lahko evropska globalna generacija proizvajalcev družbenega bogastva, ki se sooča s politikami (...)

SC Rog s.p.p. obvešča

25 May 2021
Proba
8 September 2014
Predstava o izbrisu "25.671" v Tovarni Rog
16 decembar 2013
Zagon komunal.org

Izpostavljamo

Radijska oddaja IWW in SC Rog na Radiu Študent

Vse (sve) radijske oddaje (emisije) Viza za budućnost

ČE JE MESTO LEPO, ŠE NE POMENI, DA SE IMAJO V NJEMU VSI FAJN Mestna občina Ljubljana je v teh dneh vprašanje prenove bivše tovarne Rog ponovno potisnila v ospredje. Razlog za to je, da se je po več neuspešnih razpisih za javno-zasebno partnerstvo, ki niso pritegnili nobenega investitorja, odločila prenovo izpeljati sama. Gradnje Centra sodobne umetnosti Rog oz. Centra Rog, v katerega izvedljivost in uspešnost so podvomili tudi mednarodni strokovnjaki, se namerava lotiti junija 2014, navkljub temu, (...)

Navigacija