Monday 21 August 2006

Festival Mir v SC Rog (program)

V tovarni Rog že od njene osvoboditve deluje permanentna antirasistična skupščina. Njen cilj je razgaliti politike izključevanja in diskriminacije in skozi upor proti njim graditi svobodno globalno skupnost. Čeprav nam okoliščine niso ravno naklonjene in se soočamo z ignoranco in blokadami oblasti, smo uspeli vzpostaviti Socialni center. To je prostor, v katerega se lahko zatečejo žrtve izključevanja in diskirminacije ter postanejo aktivni globalni državljani. Mir v ruščini pomeni mir, svet in vas. Po (...)

Wednesday 26 July 2006

Izjava Mreže za stalni obisk ob transnacionalni akciji nepokorščine proti Centru za tujce

Transnacionalna akcija nepokorščine proti Centru za tujce na Velikem otoku pri Postojni, ki so se je udeležili aktivisti in aktivistke iz številnih evropskih držav, še vedno odmeva v javnosti. Medijsko pozornost je zbudila predvsem neprofesionalna in nasilna reakcija policistov na javno, politično in miroljubno akcijo nepokorščine. Vseskozi smo poudarjali, da je namen akcije opozoriti na obstoj Centra za tujce, ki je, čeprav na robu legalnosti, nelegitimna in zločinska institucija. Vanjo zapirajo (...)

Saturday 1 July 2006

Vabilo na nogometni turnir in apel

Vabimo Vas na Veliki turnir v malem nogometu z naslovom Nogomet za svobodo gibanja, ki se bo zgodil v nedeljo 2. julija ob 15.00 na stadionu ŽAK v Ljubljani , na katerem se bodo pomerile ekipe Letečih Gambijcev, Šampionov slovenskega nogometa, Mednarodne selekcije aktivistov, Moštvo afriškega centra in izbrana vrsta tednika Mladina. Nekateri med Vami ste že pred dnevi prejeli vabilo na ta turnir, v katerem je bilo omenjeno, da bodo za ekipo Letečih Gambijcev zaigrali nogometaši, pred kratkim (...)

Friday 30 June 2006

Turnir Nogomet za svobodo gibanja

To nedeljo, 2. julija, organiziramo ob 15. uri na stadionu Žak v Ljubljani nogometni turnir z naslovom »Nogomet za svobodo gibanja«. S turnirjem želimo omogočiti fantom iz Gambije, nadarjenim igralcem nogometa in bivšim članom gambijske mladinske nogometne reprezentance, da na svobodi zaigrajo tisto, kar imajo najraje - nogomet. Obenem želimo s športnim dogodkom, ki bo prinesel košček mundiala tudi v naše kraje, opozoriti na zločinskost azilne in migracijske politike v Sloveniji, ki v centre za tujce, (...)

Tuesday 16 May 2006

Izjava Mreže za stalni obisk v Centru za tujce (Veliki otok, Postojna)

Okolica Postojne v svoji notranjosti poleg znamenite kraške jame skriva še eno znamenitost, na katero v nasprotju s podzemno lepotico ne moremo biti ponosni. V ustanovo, ki svoje skrivnosti ščiti za visokimi ograjami, kamerami in poostrenim policijskim nadzorom, ne vabi noben turistični plakat. Nasprotno, betonskemu templju sredi puščave pozornost javnosti ne godi. Oči so dobrodošle le kot elektronski mehanizem notranjega nadzora, kot notranji panoptikum, veliki brat schengenske Evrope. V širnem (...)

... | 370 | 380 | 390 | 400 | 410 | 420 | 430 | 440 | 450 | 460

Nismo blago v rokah bank in politikov. Smo revolucija 15o.

Medtem ko elite iščejo rešitelje interesov bank in vladavine finančnega kapitalizma, po Evropi, na obeh straneh Sredozemskega morja in povsod po svetu rojimo v pripravah na 15. oktober.

Naše potrebe in želje so pravice, ne surovina za bogatenje bank. Naše življenje je predragoceno, da bi se žrtvovali za peščico bogatašev. Naša generacija se ne misli sprijazniti s krajo prihodnosti.

Stop ACTA - Hack the WorldZaustavimo ACTO in vazalski politični razred, ki je izvajalec razlaščevalskih ukrepov korporacij in finančnih trgov. Protest pa ni dovolj. V naslednjih mesecih bo treba zaustaviti ratifikacijo sporazuma v slovenskem in evropskem parlamentu. Tudi zaustavitev ratifikacije ni dovolj. Branjenje skupnega pred privatnim prilaščanjem in njegovo širjenje moramo prenesti na vse domene naših življenj. Boj proti privatnemu prilaščanju skupnega v digitalnem svetu daje številne komunikacijske, tehnološke, pravne in politične inovacije. Premislimo in aplicirajmo jih v kontekstu izziva gradnje skupne blaginje v času (...)
Living Democracy - Živa demokracijaGibanje #150 vzpostavlja nove javne prostore upiranja diktatom finančnega kapitalizma in gradnje alternative predstavniški politiki. Živa demokracija - Living Democracy je delavnica gibanja #15o. Na delavnici razvijamo idejo direktne demokracije v kontekstu propada neoliberalnega projekta evropske integracije, vzponov populizmov, ki vsiljujejo tiranijo večine in na osnovi študija praks direktne demokracije v globalnih gibanjih kot so #15o ter #Occupy. Izhodiščna vprašanja, ki smo si jih zastavili: 1. Lahko evropska globalna generacija proizvajalcev družbenega bogastva, ki se sooča s politikami (...)

SC Rog s.p.p. obvešča

25 May 2021
Proba
8 September 2014
Predstava o izbrisu "25.671" v Tovarni Rog
16 decembar 2013
Zagon komunal.org

Iz Tovarne Rog

24 May
BAZA 23
24 May
06/06
22 May
PLAC_tedenski program_23. - 28. MAJ
20 May
20/05
17 May
PLAC__17/05/2023

Izpostavljamo

Radijska oddaja IWW in SC Rog na Radiu Študent

Vse (sve) radijske oddaje (emisije) Viza za budućnost

ČE JE MESTO LEPO, ŠE NE POMENI, DA SE IMAJO V NJEMU VSI FAJN Mestna občina Ljubljana je v teh dneh vprašanje prenove bivše tovarne Rog ponovno potisnila v ospredje. Razlog za to je, da se je po več neuspešnih razpisih za javno-zasebno partnerstvo, ki niso pritegnili nobenega investitorja, odločila prenovo izpeljati sama. Gradnje Centra sodobne umetnosti Rog oz. Centra Rog, v katerega izvedljivost in uspešnost so podvomili tudi mednarodni strokovnjaki, se namerava lotiti junija 2014, navkljub temu, (...)

Navigacija