Monday 20 April 2009

Vstaja nevidnih delavcev sveta

v polni velikosti...

Friday 17 April 2009

Nevidni delavci sveta vs. bacillus precarius

v polni velikosti...


Monday 13 April 2009

Vstaja nevidnih delavcev sveta (27. april)

27. aprila, na dan Osvobodilne fronte, gremo na ulico, na antifašistično manifestacijo. Ne zato, ker smo nostalgični za slavno preteklostjo, ne zato, ker hočemo lepšo prihodnost, ampak zato, ker hlastamo po sedanjosti. Ker čutimo silen pritisk naše potencialne svobode in moči, ki ju z vse večjo težavo in zato vse bolj brutalno brzda vladavina strahu. Čutimo, kako svobodni bi lahko bili, če bi strmoglavili vladavino strahu – vladavino bank in borz, družbe kontrole, militarizma, izkoriščevalcev našega (...)

Sunday 12 April 2009

Antifašistična manifestacija in vstaja nevidnih delavcev sveta

27. aprila, na dan Osvobodilne fronte, gremo v okviru Fronte za svobodo sveta na ulico, na antifašistično manifestacijo (glej www.zasvobodo.si) Partizani in partizanke nevidnih delavcev sveta pozivamo vse nevidne delavce in delavke sveta, postfordistične proletarce, prekerne delavke in delavce, proletarizirane študente in študentke, marginalizirane proizvajalce družbenega bogastva, razkurjene mezdne delavce, mnogotere oblike življenja, ki jih zatira izkoriščevalska vladavina strahu, da 27. aprila (...)

Friday 3 April 2009

Čas je, da si povrnemo ukradeno moč! (Webblies)

Delaš, pa nisi zaposlen/a? Čeprav delaš, nimaš socialne varnosti? Tudi tebe je prizadela ekonomska kriza? Pravzaprav si vedno v krizi, le da je sedaj še globlja? O tvoji krizi se v javnosti ne govori? Vladni ukrepi za blaženje posledic krize te ne zadevajo, saj nisi niti banka niti kapitalist niti izginjajoča vrsta fordističnih delavcev/k, ki imajo garancije in zastopništvo? Če je tvoj odgovor na ta vprašanja DA, potem si prekeren delavec oziroma prekerna delavka in spadaš med postfordistične (...)

Thursday 26 March 2009

Čefurji raus!

Urnebesna gledališka predstava v ponedeljek, 30. marca ob 21ih v Socialnem centru Rog, Trubarjeva 72 (dobrodelna prireditev). Po predstavi pogovor z ustvarjalci. Marko Đorđić je čefur. Je sin priseljencev iz Bosne, ki sproščeno, brez dlake na jeziku pripoveduje o življenju na Fužinah, o težavah doma, v šoli, košarkarskem klubu, problemih z drogami, policijo in še mnogih drugih. Predstavo Čefurji raus!, po uspešnici Gorana Vojnovića, odlikuje živa in aktualna govorica mladih čefurjev - čefurščina. (...)

Wednesday 18 March 2009

Vstajništva in kriza (serija predavanj in diskusij v SC Rog)

Vpričo krize je treba delati na hipotezi revolucije kot prakse radikalne spremembe družbenih odnosov in sveta. Proti onemogočujoči kulturi zgodovinskega revizionizma in inkvizitorskega redukcionizma, ki skuša anatemizirati vsako idejo radikalne družbene spremembe in revolucije, je treba postaviti pluralnost vstajniških kultur - njihove dileme, njihova protislovja, njihove konceptualne in praktične inovacije. Na ta način lahko razklenemo in sprostimo krč, ki ga povzroča revizionistična konstrukcija (...)

Wednesday 18 March 2009

Vstajništva in kriza (spremni tekst)

Kriza je prišla tudi v provinco Slovenijo, čeprav so njeni vladarji s prvim ministrom na čelu obljubili, da bodo zgradili zid, ki bo zaustavil val krize. Seveda ni zidu na svetu, ki bi lahko zaustavil val, kot je globalna ekonomska kriza. To je, kot da bi na peščeni plaži z rokami gradili peščeni zid v upanju, da bo zaustavil bližajoči se cunami. Provincialni vladarji z lopatko niso uspeli zaustaviti vala krize in rešiti ljudstva. Vendar, nekaj je treba početi. Če vlade in politične elite ne morejo (...)

Thursday 12 March 2009

Predavanje in delavnica o bojih migrantskih delavcev z Valery Alzaga

Socialni center Rog in Nevidni delavci sveta (IWW) vabijo na predavanje in delavnico o bojih migrantskih delavcev 1. Petek, 13.3. od 18. do 21. ure Valery Alzaga bo predavala o organizaciji migrantskih delavcev in delavk v kampanji za pravice v ZDA, Mehiki, Evropi in Južni Afriki. 2. Sobota, 14.3. od 18. do 21. ure Delavnica z Valery Alzaga o malih skrivnostih velikih delavskih gibanj. Predavanje in delavnica bosta potekala v Socialnem centru Rog, Trubarjeva 72, Ljubljana Valery Alzaga (...)

Wednesday 4 March 2009

Predstavitev delovanja Sindikata gradbenih delavcev iz Osla

IWW (Nevidni delavci sveta) organiziramo delavnice o različnih načinih organiziranja migrantskih delavcev. Prva bo v soboto, 7. marca, v Socialnem centru Rog. Jonas Bals iz Norveške bo predstavil delovanje Sindikata gradbenih delavcev iz Osla na Norveškem (Oslo Bygningsarbeiderforening). Program delavnice: 14.00-17.00 predstavitev delovanja sinidikata gradbenih delavcev iz Osla; 18.00-21.00 delavnica o možnih metodah organiziranja. Predstavitev delovanja Sindikata gradbenih delavcev iz Osla (...)

... | 330 | 340 | 350 | 360 | 370 | 380 | 390 | 400 | 410 |...

Nismo blago v rokah bank in politikov. Smo revolucija 15o.

Medtem ko elite iščejo rešitelje interesov bank in vladavine finančnega kapitalizma, po Evropi, na obeh straneh Sredozemskega morja in povsod po svetu rojimo v pripravah na 15. oktober.

Naše potrebe in želje so pravice, ne surovina za bogatenje bank. Naše življenje je predragoceno, da bi se žrtvovali za peščico bogatašev. Naša generacija se ne misli sprijazniti s krajo prihodnosti.

Stop ACTA - Hack the WorldZaustavimo ACTO in vazalski politični razred, ki je izvajalec razlaščevalskih ukrepov korporacij in finančnih trgov. Protest pa ni dovolj. V naslednjih mesecih bo treba zaustaviti ratifikacijo sporazuma v slovenskem in evropskem parlamentu. Tudi zaustavitev ratifikacije ni dovolj. Branjenje skupnega pred privatnim prilaščanjem in njegovo širjenje moramo prenesti na vse domene naših življenj. Boj proti privatnemu prilaščanju skupnega v digitalnem svetu daje številne komunikacijske, tehnološke, pravne in politične inovacije. Premislimo in aplicirajmo jih v kontekstu izziva gradnje skupne blaginje v času (...)
Living Democracy - Živa demokracijaGibanje #150 vzpostavlja nove javne prostore upiranja diktatom finančnega kapitalizma in gradnje alternative predstavniški politiki. Živa demokracija - Living Democracy je delavnica gibanja #15o. Na delavnici razvijamo idejo direktne demokracije v kontekstu propada neoliberalnega projekta evropske integracije, vzponov populizmov, ki vsiljujejo tiranijo večine in na osnovi študija praks direktne demokracije v globalnih gibanjih kot so #15o ter #Occupy. Izhodiščna vprašanja, ki smo si jih zastavili: 1. Lahko evropska globalna generacija proizvajalcev družbenega bogastva, ki se sooča s politikami (...)

SC Rog s.p.p. obvešča

25 May 2021
Proba
8 September 2014
Predstava o izbrisu "25.671" v Tovarni Rog
16 decembar 2013
Zagon komunal.org

Izpostavljamo

Radijska oddaja IWW in SC Rog na Radiu Študent

Vse (sve) radijske oddaje (emisije) Viza za budućnost

ČE JE MESTO LEPO, ŠE NE POMENI, DA SE IMAJO V NJEMU VSI FAJN Mestna občina Ljubljana je v teh dneh vprašanje prenove bivše tovarne Rog ponovno potisnila v ospredje. Razlog za to je, da se je po več neuspešnih razpisih za javno-zasebno partnerstvo, ki niso pritegnili nobenega investitorja, odločila prenovo izpeljati sama. Gradnje Centra sodobne umetnosti Rog oz. Centra Rog, v katerega izvedljivost in uspešnost so podvomili tudi mednarodni strokovnjaki, se namerava lotiti junija 2014, navkljub temu, (...)

Navigacija