Friday 18 April 2008

Poziv na manifestacijo »Svet za vsakogar« (Za svobodo gibanja in pravico do bivanja!)

Najprej se bomo zbrali ob 11:00 pred Azilnim domom na Viču. Nato se bomo skupaj odpravili na Kongresni trg, kjer se bo ob 13:00 začel protestni pohod po ljubljanskih ulicah. Država Slovenija vsako leto uniči več sto življenj žena, mož in otrok, ki so se v Slovenijo zatekli po zaščito pred preganjanjem v svojih matičnih državah. Azilna zakonodaja in administrativne prakse Ministrstva za notranje zadeve kriminalizirajo prosilce za azil. Prosilce za azil obravnavajo v nepoštenih azilnih postopkih, (...)

Monday 14 April 2008

Protest proti kaznovanju prosilcev za azil, ker so spregovorili o razmerah v Azilnem domu na Viču v Ljubljani

Skupina prosilcev za azil, ki so nastanjeni v Azilnem domu na Viču, se je odločila, da slovenski javnosti spregovori o pritiskih na prosilce za azil, negotovosti, v kateri živijo, in sistematični pretvorbi azila (tako na ravni institucije azilnega doma kot na ravni azilne zakonodaje) v instrument odvračanja prosilcev za azil. Povezali so se v gibanje »Svet za vsakogar«, ki je pripravilo dokument, v katerem so natančno opisali samovoljo in pritiske osebja azilnega doma in razkrili nepoštenost (...)

Tuesday 8 April 2008

Izjava borca za svobodo gibanja in karavana gibanja Svet za vsakogar na FDV


Sunday 6 April 2008

Karavana "Svet za vsakogar" na Fakulteti za socialno delo

Zatiranje in odganjanje iskalcev/ iskalk mednarodne zaščite žal ni novost v Sloveniji, represija traja že leta, ljudem se sistematično onemogoča dostop do pravne pomoči, do korektne obravnave vlog, osebnega dostojanstva ipd. Vendar pa so se v zadnjem času zgodile pomembne spremembe in premiki: ljudje, ki bivajo (ali so bivali) v azilnem domu so se samo-organizirali v boju za svoje pravice. Za resnične spremembe je potrebna podpora sirše skupnosti, zato vas vljudno vabimo, da spoznate izkušnje (...)

Monday 31 March 2008

Javna razprava »Svet za vsakogar« na FDV

Center za kritično politologijo na FDV, Socialni center Rog in gibanje »Svet za vsakogar« vabijo na javno razpravo o skrb zbujajočih dogodkih v Azilnem domu na Viču, o izginjanju pravice do azila, o izključevalnih trendih v evropski migracijski politiki in o izjemnem procesu samoorganizacije prosilcev za azil, ki so se združili v gibanju »SVET ZA VSAKOGAR« Kdaj: sreda, 2. april, ob 18.00 Kje: Fakulteta za družbene vede (Kardeljeva ploščad 5), predavalnica št. 12 V zadnjih mesecih prihaja vse več (...)

Monday 31 March 2008

Izjava prosilcev in prosilk za azil v RS, ki so se povezali v gibanje "Svet za vsakogar"

Izjava prosilcev in prosilk za azil v RS, nastanjenih v Azilnem domu na Viču v Ljubljani, ki so se skupaj z aktivisti in aktivistkami Socialnega centra Rog povezali v gibanje »SVET ZA VSAKOGAR«. Brezpravnost, nenehno poniževanje s strani osebja Azilnega doma, strah pred negativom in deportacijo, zasledovanje in šikaniranje zaradi kritike administracije Azilnega doma, so združili ljudi različnih nacionalnosti in verskih opredeljenosti: pravoslavce, katolike, jude in muslimane. Menimo, da je (...)

Saturday 29 March 2008

In support of Rog Factory, Brian Holmes

Since I am fortunate enough to have visited Rog Factory, I thought I would write my own short letter of support, and ask the city’s officials a question. Please make any use of this you may see fit, or of course, none at all, if there is none: ROG FACTORY is an abandoned building made useful and beautiful by those aspiring Slovenes who gave new and surprising potential to what had formerly been only rust and decay. Like the bicycles which once were made here, Rog Factory testifies to the (...)

Saturday 29 March 2008

Pismo podpore Rogu: Evropski poslanci županu Ljubljane

To the attention of the Mayor of Ljubljana Zoran Jankovic Object: The ROG social centre Honourable Mr. Mayor, In the beginning of March, at the occasion of Slovene presidency, the GUE/NGL political group at the European Parliament organised his study days in Ljubljana. Among many questions dealt during these days, our group visited the former bicycle’s factory, currently hosting the ROG social centre. In our perception, the reality of ROG centre is in line with many other experiences (...)

Thursday 27 March 2008

Deklaracija evropskih socialnih centrov in drugih kulturnih, političnih in univerzitetnih mrež v podporo SC Rog

To ROG Social Center, To our sisters and brothers who have brought it alive over the last two years To the European cultural and political space To the city authorities of Ljubljana Over the last few days, we have received alarming news concerning the visit of Ljubjana’s mayor Zoran Jankovic to Rog Social Center, in which he announced the sale of the space and the intention of forcibly evicting the social center in a matter of days. Over the last two years, the Rog factory, for long left (...)

Wednesday 26 March 2008

Nikdar več ne bomo stopali sami! (Javna tribuna v SC Rog, četrtek, 27. marec, ob 17. uri)

Na vprašanje o usodi javnih prostorov, ki delujejo na področjih neodvisnih kulturnih, umetniških, izobraževalnih, raziskovalnih in socialnih dejavnosti, vladajoča politika tako na mestni kot na državni ravni (tudi v času predsedovanja Evropski Uniji in letu t.i. medkulturnega dialoga) odgovarja z enostranskimi odločitvami in izvaja ukrepe, ki nas eksistenčno ogrožajo. Zato sestavljamo mednarodno avtonomno solidarnostno mrežo, ki se odziva s pismom podpore Tovarni Rog v Ljubljani in vabilom na javno (...)

... | 370 | 380 | 390 | 400 | 410 | 420 | 430 | 440 | 450 |...

Nismo blago v rokah bank in politikov. Smo revolucija 15o.

Medtem ko elite iščejo rešitelje interesov bank in vladavine finančnega kapitalizma, po Evropi, na obeh straneh Sredozemskega morja in povsod po svetu rojimo v pripravah na 15. oktober.

Naše potrebe in želje so pravice, ne surovina za bogatenje bank. Naše življenje je predragoceno, da bi se žrtvovali za peščico bogatašev. Naša generacija se ne misli sprijazniti s krajo prihodnosti.

Stop ACTA - Hack the WorldZaustavimo ACTO in vazalski politični razred, ki je izvajalec razlaščevalskih ukrepov korporacij in finančnih trgov. Protest pa ni dovolj. V naslednjih mesecih bo treba zaustaviti ratifikacijo sporazuma v slovenskem in evropskem parlamentu. Tudi zaustavitev ratifikacije ni dovolj. Branjenje skupnega pred privatnim prilaščanjem in njegovo širjenje moramo prenesti na vse domene naših življenj. Boj proti privatnemu prilaščanju skupnega v digitalnem svetu daje številne komunikacijske, tehnološke, pravne in politične inovacije. Premislimo in aplicirajmo jih v kontekstu izziva gradnje skupne blaginje v času (...)
Living Democracy - Živa demokracijaGibanje #150 vzpostavlja nove javne prostore upiranja diktatom finančnega kapitalizma in gradnje alternative predstavniški politiki. Živa demokracija - Living Democracy je delavnica gibanja #15o. Na delavnici razvijamo idejo direktne demokracije v kontekstu propada neoliberalnega projekta evropske integracije, vzponov populizmov, ki vsiljujejo tiranijo večine in na osnovi študija praks direktne demokracije v globalnih gibanjih kot so #15o ter #Occupy. Izhodiščna vprašanja, ki smo si jih zastavili: 1. Lahko evropska globalna generacija proizvajalcev družbenega bogastva, ki se sooča s politikami (...)

SC Rog s.p.p. obvešča

25 May 2021
Proba
8 September 2014
Predstava o izbrisu "25.671" v Tovarni Rog
16 decembar 2013
Zagon komunal.org

Izpostavljamo

Radijska oddaja IWW in SC Rog na Radiu Študent

Vse (sve) radijske oddaje (emisije) Viza za budućnost

ČE JE MESTO LEPO, ŠE NE POMENI, DA SE IMAJO V NJEMU VSI FAJN Mestna občina Ljubljana je v teh dneh vprašanje prenove bivše tovarne Rog ponovno potisnila v ospredje. Razlog za to je, da se je po več neuspešnih razpisih za javno-zasebno partnerstvo, ki niso pritegnili nobenega investitorja, odločila prenovo izpeljati sama. Gradnje Centra sodobne umetnosti Rog oz. Centra Rog, v katerega izvedljivost in uspešnost so podvomili tudi mednarodni strokovnjaki, se namerava lotiti junija 2014, navkljub temu, (...)

Navigacija