Friday 13 April 2007

Protest proti diskreditaciji uglednega intelektualca Tonija Negrija

Podpisani uredniki, prevajalci, pisci, profesorji, študenti in aktivisti ostro protestiramo proti nedavni grobi diskvalifikaciji našega kolega in prijatelja, profesorja Tonija Negrija, ki si jo je na svoji novinarski konferenci privoščil gospod Dimitrij Kovačič. Kadar se član vladajoče stranke, poslanec Državnega zbora Republike Slovenije in svetnik Mestnega sveta Mestne občine Ljubljana spravi uglednega gosta iz tujine označevati za »terorista«, to vse prehitro zadiši po iskanju tujih sovražnih (...)

Thursday 22 March 2007

Pismo Skupščine začasnih uporabnikov in uporabnic bivše tovarne Rog

Pismo Skupščine začasnih uporabnikov in uporabnic bivše tovarne Rog Prejšnji petek nas je presenetil obisk velike delegacije MOL. Prijetno, saj že kar nekaj časa skušamo navezati stik z občino, da bi se pogovarjali o problemih začasne rabe bivše tovarne Rog in o tem, kako bi po dolgem času odprta tovarna Rog prispevala k skupnemu dobremu v mestu Ljubljana. Neprijetno zato, ker je sam način obiska izpričal nezaupanje predstavnikov občine do skupnosti začasnih uporabnikov in uporabnic bivše tovarne Rog, (...)

Sunday 18 March 2007

Ciklus predavanj "Tektonske sile ljudstev Centralne Amerike"

Napovednik za Ciklus predavanj Mateja Zonte in Marte Gregorčič v petih sunkih, ki jih bodo gladili avdio in video materiali lastne in avtonomne produkcije TEKTONSKE SILE LJUDSTEV CENTRALNE AMERIKE vsak torek od 27. 3. do 24. 4. ob 19:00, v Socialnem centru v tovarni Rog, Trubarjeva 72, Ljubljana (ob vhodu na dvorišče tovarne zavijete desno in vse do luči v Hišo cvetja) 1. predavanje »SKELETI SO SESTAVILI TELESA« Torek, 27. 3. 2007 ob 19:00, Socialni center v tovarni Rog Uvodno predavanje bo na (...)

Friday 16 March 2007

Program Mayday skupščine

Program Mayday skupščine (19. - 23. marca) ponedeljek, 19. marec 21.00 Clandestino Party (solidarnostna zabava proti Centru za tujce na Velikem otoku pri Postojni - osvežitev dogajanja v okviru Mreže za stalni obisk, No Border projekcije, hrana in glasba) sreda, 21. marec 20.00 Elio Petri: Delavski razred gre v nebesa (Izjemna filmska pripoved o krizi fordizma, kako so delavci podirali zidove tovarn, o tem, da se o izkoriščanju ne pogaja, ampak se ga ruši) četrtek, 22. marec 19.00 Slovar (...)

Friday 16 March 2007

Mayday skupščina (Socialni center v Rogu, 21. - 23. marec)

Euromayday je proces mreženja bojev za dohodek in državljanstvo. Izhaja iz nujnosti, kot so prikrajšanje dohodka, stanovanja, znanja, mobilnosti, temeljnih ekonomskih, socialnih in državljanskih pravic. Napaja se iz novih mnogoterih oblik življenja, vsakodnevnih načinov uhajanja institucijam socialne kontrole in integracije, izmikanja absurdnosti kaznovanja in nagrajevanja, gradnje socialnih mrež in skupnega zunaj logike podjetja in države. Euromayday ima obliko parade in je nov javni prostor (...)

Thursday 22 February 2007

Četrti teden izbrisanih ob 15. obletnici izbrisa

Letošnji teden izbrisanih odpiramo na 15. obletnico izbrisa, in 5. obletnico javnega razkritja načrtnega, sistematičnega in množičnega kršenja temeljnih človekovih pravic v Sloveniji z gledališko predstavo Francija Slaka »Izbrisani d.o.o.« 26. 2. 2007 ob 20.00 v Socialnem Centru Rog na Trubarjevi 72 Režija: Franci Slak Scenarista: Lana Bitenc in Franci Slak Kostumografija: Bjanka Ursulov Tehnika: Jan (...)

Thursday 15 February 2007

NAPOVED: Predstavitev 226. številke ČKZ, posvečene migracijam in alternativnim medijem

Vabimo vas, da se udelezite predstavitve 226. stevilke Casopisa za kritiko znanosti, posvecene migracijam in alternativnim medijem, ki se bo zgodila v torek, 20. februarja, ob16. uri v Socialnem centru v bivsi tovarni Rog (nahaja se desno od glavnega vhoda). Po razpravi bo za dobre ritme skrbel Afriski center, za kulinaricne uzitke pa Leteci Gambijci. Vabljeni! 226. Številka Časopisa za kritiko znanosti prinaša dva tematska sklopa. Prvega, ki je v celoti posvečen migracijam, je uredila Jelka (...)

Wednesday 14 February 2007

Njetwork debata in Električna zabava/NjetWork Debate and Electric Party

Ponovno začenjamo razmišljati, kako delovati proti prekerizaciji, kako graditi zavezništvo med mobilnimi in mnogoterimi, kako povezati boje migrantov in prekernih delavcev in delavk, kako razkrinkati socialne diskurze podpore, ki ustvarjajo nove mehanizme discipliniranja in kontrole - na kratko, kako živeti in proizvajati zunaj podjetja in države. To razmišljanje mora iti nujno vštric z novimi avtonomnimi in samoorganiziranimi družbenimi praksami. Ponovno začenjamo v Socialnem centru v Rogu. (...)

Thursday 11 January 2007

NOMADSKA UNIVERZA. PETEK, 12.1. OB 20.00 SC ROG

PREDSTAVITEV MREŽE ZA PREUČEVANJE IN UKINITEV CENTROV ZA TUJCE MIGREUROP, DISKUSIJA S PREDSTAVNIKOMA MREŽE IZ PARIZA. NO BORDER MUZIKA Z DJ DRAZENA. VSTOP BREZ VIZE! VABLJENI! What is Migreurop? Founded in 2002, Migreurop is a network of militants (NGOs, individuals and researchers) from several countries of the European Union and the Maghreb, whose objective is to reflect, inform and act on camps for foreigners in European States, European migration and asylum policies, projects of (...)

Saturday 7 October 2006

Gibanje Svobodna Ljubljana: "Izberi sebe!"

AKC Metelkova, Tovarna Rog, Kolizej svetujejo: avtonomijo, začasno rabo, redifinicijo javne oblasti. Na področju mesta Ljubljana delujejo in ustvarjajo številne samoorganizirane realnosti, ki že vrsto let gradijo alternativne prostore delovanja in drugačne družbene odnose. Ti prostori predstavljajo osvobojene cone, ki v praksi živijo avtonomijo in nov politični protagonizem – onkraj logike kapitala in struktur oblasti. Že pred časom je vzniknila ideja o oblikovanju skupne odprte platforme, ki bi (...)

... | 370 | 380 | 390 | 400 | 410 | 420 | 430 | 440 | 450 | 460

Nismo blago v rokah bank in politikov. Smo revolucija 15o.

Medtem ko elite iščejo rešitelje interesov bank in vladavine finančnega kapitalizma, po Evropi, na obeh straneh Sredozemskega morja in povsod po svetu rojimo v pripravah na 15. oktober.

Naše potrebe in želje so pravice, ne surovina za bogatenje bank. Naše življenje je predragoceno, da bi se žrtvovali za peščico bogatašev. Naša generacija se ne misli sprijazniti s krajo prihodnosti.

Stop ACTA - Hack the WorldZaustavimo ACTO in vazalski politični razred, ki je izvajalec razlaščevalskih ukrepov korporacij in finančnih trgov. Protest pa ni dovolj. V naslednjih mesecih bo treba zaustaviti ratifikacijo sporazuma v slovenskem in evropskem parlamentu. Tudi zaustavitev ratifikacije ni dovolj. Branjenje skupnega pred privatnim prilaščanjem in njegovo širjenje moramo prenesti na vse domene naših življenj. Boj proti privatnemu prilaščanju skupnega v digitalnem svetu daje številne komunikacijske, tehnološke, pravne in politične inovacije. Premislimo in aplicirajmo jih v kontekstu izziva gradnje skupne blaginje v času (...)
Living Democracy - Živa demokracijaGibanje #150 vzpostavlja nove javne prostore upiranja diktatom finančnega kapitalizma in gradnje alternative predstavniški politiki. Živa demokracija - Living Democracy je delavnica gibanja #15o. Na delavnici razvijamo idejo direktne demokracije v kontekstu propada neoliberalnega projekta evropske integracije, vzponov populizmov, ki vsiljujejo tiranijo večine in na osnovi študija praks direktne demokracije v globalnih gibanjih kot so #15o ter #Occupy. Izhodiščna vprašanja, ki smo si jih zastavili: 1. Lahko evropska globalna generacija proizvajalcev družbenega bogastva, ki se sooča s politikami (...)

SC Rog s.p.p. obvešča

25 May 2021
Proba
8 September 2014
Predstava o izbrisu "25.671" v Tovarni Rog
16 decembar 2013
Zagon komunal.org

Izpostavljamo

Radijska oddaja IWW in SC Rog na Radiu Študent

Vse (sve) radijske oddaje (emisije) Viza za budućnost

ČE JE MESTO LEPO, ŠE NE POMENI, DA SE IMAJO V NJEMU VSI FAJN Mestna občina Ljubljana je v teh dneh vprašanje prenove bivše tovarne Rog ponovno potisnila v ospredje. Razlog za to je, da se je po več neuspešnih razpisih za javno-zasebno partnerstvo, ki niso pritegnili nobenega investitorja, odločila prenovo izpeljati sama. Gradnje Centra sodobne umetnosti Rog oz. Centra Rog, v katerega izvedljivost in uspešnost so podvomili tudi mednarodni strokovnjaki, se namerava lotiti junija 2014, navkljub temu, (...)

Navigacija