petak 24 februar 2012

Poziv #15o na 3. protest proti ACTI

V soboto, 25. februarja ob 12.00 uri se bo na Kongresnem trgu zgodil 3. protest proti ACTI. Protest je zastavljen globalno, saj se bo odvijal sočasno v več mestih. Protest je potrebno razumeti izven slovenskih okvirov, torej kot vstajo svobodomiselnih prebivalcev Evrope. V slovenskem parlamentu so pod pritiskom protestnikov prejšnji teden zamrznili sporazum ACTA, toda ne smemo se slepiti, saj gre tu le za kozmetično manevriranje. – ACTO lahko ob nekoliko višjih temperaturah kadarkoli odtajajo. (...)

cetvrtak 23 februar 2012

20 LET IZBRISA, 10 LET BOJA

V nedeljo, 26.2.2012, bo minilo natanko 20 let od izbrisa, od dejanja, s katerim je slovenska poosamosvojitvena oblast več kot 25 tisoč ljudem odvzela pravno podlago za življenje. Zgodba izbrisa pa ni samo zgodba o zločinu države in njenih uradnikov, temveč je tudi zgodba o boju in dostojanstvu. Zato se je potrebno spomniti, da letos mineva tudi 10 let od začetka boja izbrisanih za popravo posledic izbrisa. V izjemno težkih okoliščinah so izbrisani na izbris odgovorili tako, da so se samoorganizirali (...)

Wednesday 22 February 2012

The Cradle Will Rock

This week, Tutti Frutti Cinema presents the Cradle Will Rock. A film about the New Deal theater recovery program in the 1930s. Directed by Tim Robbins, the film follows a series of characters involved in the New York theater scene during the great depression and as the communist witch-hunts are beginning. The film will be in English with Serbian (latinica) Subtitles. Tutti Frutti is more than just a cinema! With the struggle against ACTA building, with the proliferation of expensive and (...)

ponedjeljak 20 februar 2012

"Maske gor - to je revolucija!" - pustna procesija plačilno nezmožnih

KRIZA GOR AL’ DOL, MASKE GOR! Bliža se pust - obračun z zimo, draginjo in krizo! Kriza nam ne more do živega, če se razglasimo za plačilno nezmožne. Zaradi splošne draginje ne moremo plačevati računov, ne da bi se zadolževali in postali plen v krempljih pohlepnih bankirjev. Bodimo kot banke – preveliki, da bi propadli. Življenje je predrago. Ne zato, ker živimo onkraj svojih zmožnosti, ampak ker nam zategujejo pasove. Zato se bomo na pustni torek, 21. februarja, ob 16h pri spomeniku največjemu sinu (...)

Thursday 16 February 2012

Peticija v podporo Danijelu Spasojeviću in njegovemu boju za pravice in neodvisno življenje hendikepiranih ljudi v Sloveniji

Zgodba Danijela Spasojevića je zgodba o nas. Kar zahtevamo zanj, zahtevamo za vse. Družba ni sestavljena iz idealnih teles, kakor ni homogena na kakršni koli drugi predpostavki. Sestavljena je iz posameznikov in posameznic ter iz skupnosti, ki jih ti tvorijo. Ti imajo različna znanja, veščine, lastnosti, potrebe. Tiste, ki ne ustrezajo kalupu normalnosti, lahko marginaliziramo in zapiramo v institucije; enkrat zaradi hendikepa, drugič zaradi starosti, neprilagojenosti ali dokumentov. Lahko pa (...)

Thursday 16 February 2012

Occupy European Commission – izjava in poziv #15o pred drugo demonstracijo proti ACTI

Po velikem spontanem protestu v Ljubljani, ki je bil v soboto 4. februarja in prvi vseevropski mobilizaciji en teden kasneje, agenti velikih korporacij in privatnih interesov, ki so prevzeli javne institucije in jih spremenili v podaljšano roko uničujočega pohlepa, nadaljujejo z vsiljevanjem svoboščinam in pravicam, kreativnosti in inovacijam, solidarnosti in človečnosti sovražnega sporazuma ACTA. Ta petek bo v Parlamentu Republike Slovenije potekala ti. javna razprava o ACTI. Čeprav bo do nje (...)

Wednesday 15 February 2012

Izjava #15o v podporo boju Danijela Spasojevića za samostojno, samodoločujoče in ustvarjalno življenje

V zadnjih tednih spremljamo zgodbo Danijela Spasojevića, ki se je v boju za samostojno, samodoločujoče in ustvarjalno življenje prisiljen zateči k izrednim metodam in sredstvom. V tem boju ga brezpogojno podpiramo. Njegova zgodba je namreč zgodba o nas. Kar zahtevamo zanj, zahtevamo za vse. Družba ni sestavljena iz idealnih teles, kakor ni homogena na kakršni koli drugi predpostavki. Sestavljena je iz posameznikov in posameznic ter iz skupnosti, ki jih ti tvorijo. Ti imajo različna znanja, (...)

Wednesday 8 February 2012

Even the Rain

Social Center ROG is bringing back Tutti Frutti movie nights every second Wednesday. With the struggle against ACTA building, with the proliferation of expensive and sterile mega cinemas, Tutti Frutti movie nights offers an evening when we reclaim our creativity, watch, analyze and discuss films in an autonomous space. All Tutti Frutti films will be kept on file and contribute the building of an open, common digital library in the Social Center. Tonight, following the workshop Hack The (...)

Tuesday 7 February 2012

#15o vzpostavlja ljudsko kuhinjo proti pohlepu bank, za pravico do stanovanja (vabilo k sodelovanju)

#15o vzpostavlja ljudsko kuhinjo Pirate Party for Self Defence (Piratska stranka za samoobrambo), pri čemer se naslanjamo na izkušnjo zgodovinskih Black Panthers Party for Self Defence, ki so pripravljali zajtrke v revnih črnskih četrtih v ZDA in jo postavljamo v kontekst boja proti privatizaciji skupnega. Vzpostavitev kuhinje sovpada z novim škandalom bančnega sistema. Evropska centralna banka je meseca decembra preplavila bančni sistem s svežim denarjem v obliki triletnih posojil po 1% obrestni (...)

cetvrtak 2 februar 2012

PIRATE PARTY

Sobota, 4. februarja 2012, ob 21:00 v Socialnem centru Rog (Trubarjeva 72) Po popoldanskem zmrzovanju na protestu proti sporazumu ACTA (http://www.njetwork.org/Izjava-15o-pred-sobotnim-protestom) nas bo v soboto zvečer na Pirate Partyju v Socialnem centru Rog ogrel DJ Bootleg (USA). Vstop prost, prostovoljni prispevki krvavo potrebni! Let’s Hack the World!

... | 100 | 110 | 120 | 130 | 140 | 150 | 160 | 170 | 180 |...

Nismo blago v rokah bank in politikov. Smo revolucija 15o.

Medtem ko elite iščejo rešitelje interesov bank in vladavine finančnega kapitalizma, po Evropi, na obeh straneh Sredozemskega morja in povsod po svetu rojimo v pripravah na 15. oktober.

Naše potrebe in želje so pravice, ne surovina za bogatenje bank. Naše življenje je predragoceno, da bi se žrtvovali za peščico bogatašev. Naša generacija se ne misli sprijazniti s krajo prihodnosti.

Stop ACTA - Hack the WorldZaustavimo ACTO in vazalski politični razred, ki je izvajalec razlaščevalskih ukrepov korporacij in finančnih trgov. Protest pa ni dovolj. V naslednjih mesecih bo treba zaustaviti ratifikacijo sporazuma v slovenskem in evropskem parlamentu. Tudi zaustavitev ratifikacije ni dovolj. Branjenje skupnega pred privatnim prilaščanjem in njegovo širjenje moramo prenesti na vse domene naših življenj. Boj proti privatnemu prilaščanju skupnega v digitalnem svetu daje številne komunikacijske, tehnološke, pravne in politične inovacije. Premislimo in aplicirajmo jih v kontekstu izziva gradnje skupne blaginje v času (...)
Living Democracy - Živa demokracijaGibanje #150 vzpostavlja nove javne prostore upiranja diktatom finančnega kapitalizma in gradnje alternative predstavniški politiki. Živa demokracija - Living Democracy je delavnica gibanja #15o. Na delavnici razvijamo idejo direktne demokracije v kontekstu propada neoliberalnega projekta evropske integracije, vzponov populizmov, ki vsiljujejo tiranijo večine in na osnovi študija praks direktne demokracije v globalnih gibanjih kot so #15o ter #Occupy. Izhodiščna vprašanja, ki smo si jih zastavili: 1. Lahko evropska globalna generacija proizvajalcev družbenega bogastva, ki se sooča s politikami (...)

SC Rog s.p.p. obvešča

25 May 2021
Proba
8 September 2014
Predstava o izbrisu "25.671" v Tovarni Rog
16 decembar 2013
Zagon komunal.org

Iz Tovarne Rog

11 August
Delavec št. MLCMX
10 August
Župan, Grad snežnik, Izvir
26 July
________
25 July
01/12/2011
25 July
Serious Alphabeth

Izpostavljamo

Radijska oddaja IWW in SC Rog na Radiu Študent

Vse (sve) radijske oddaje (emisije) Viza za budućnost

ČE JE MESTO LEPO, ŠE NE POMENI, DA SE IMAJO V NJEMU VSI FAJN Mestna občina Ljubljana je v teh dneh vprašanje prenove bivše tovarne Rog ponovno potisnila v ospredje. Razlog za to je, da se je po več neuspešnih razpisih za javno-zasebno partnerstvo, ki niso pritegnili nobenega investitorja, odločila prenovo izpeljati sama. Gradnje Centra sodobne umetnosti Rog oz. Centra Rog, v katerega izvedljivost in uspešnost so podvomili tudi mednarodni strokovnjaki, se namerava lotiti junija 2014, navkljub temu, (...)

Navigacija