Stop ACTA - Hack the World

Poziv #15o na 3. protest proti ACTI

V soboto, 25. februarja ob 12.00 uri se bo na Kongresnem trgu zgodil 3. protest proti ACTI. Protest je zastavljen globalno, saj se bo odvijal sočasno v več mestih. Protest je potrebno razumeti izven slovenskih okvirov, torej kot vstajo svobodomiselnih prebivalcev Evrope. V slovenskem parlamentu so pod pritiskom protestnikov prejšnji teden zamrznili sporazum ACTA, toda ne smemo se slepiti, saj gre tu le za kozmetično manevriranje. – ACTO lahko ob nekoliko višjih temperaturah kadarkoli odtajajo. Boja torej še ni konec.

V sredo, 22. februarja je Evropska komisija zaradi množičnih kritik na račun ACTE poslala ta mednarodni sporazum v presojo Sodišču Evropske Unije, da bi si umila roke. Pristojno sodišče naj bi neodvisno razsodilo, ali je ACTA v navzkrižju s pravicami in svoboščinami EU in ji tako podelilo blagoslov zakonitosti.

Končno sta pritisk protestnikov in širša javna razprava zaznamovala odločanje evropskih politikov v tej meri, da sporazuma niso sprejeli mimo ljudi. Izkazalo se je, da je z mobilizacijo mogoče vplivati na odločitve evropskih zakonodajnih institucij.

Potrebno se je zbuditi iz apatije, zavrniti prepričanje, da smo le lutke, da ne moremo usmerjati svojih življenj, ki jim odmerjajo kroje odločitve z vrha, tako slovenskega kot evropskega.

Če bo sporazum ACTA zavrnjen, bomo prebivalci Evrope obrnili tok dogajanja v EU, saj se bodo ustaljena razmerja moči končno zamajala.

V boju proti ACTI bomo spet strnili svoje vrste s soborci iz drugih držav, kot se je to zgodilo 15. oktobra.

Pridružite se!

STOP ACTA!

#15o (delavnica Hack the World)

Pogledati online : Facebook dogodek

Stop ACTA - Hack the World

novo na portalih gibanj