srijeda 28 mart 2012

Tematska skupščina #15o: MAKE THEM PAY BY NOT PAYING!

Sreda, 28. 3. 2012 ob 19:00 pred BojZa Skupščina bo posvečena artikulaciji ogorčenja nad varčevalnimi ukrepi in dolgom ter za definiranje skupne blaginje. Vlada predlaga varčevalne ukrepe, ki so antisocialni, nepravični in antidemokratični. Vodijo k dokončni demontaži ostankov socialne države in kaznujejo tiste, ki krize nismo povzročili. Predlagani varčevalni ukrepi bodo še zaostrili procese našega razlaščanja in teptanje našega dostojanstva. Če želimo zadovoljevati svoje potrebe in proizvajati skupno (...)

Monday 26 March 2012

Poziv k globalni akciji #12m / Call for global action #12m


ponedjeljak 26 mart 2012

#BLOKUPIRAJ ZA GLOBALNO SPREMEMBO! * Transnacionalni poziv k akciji v Frankfurtu med 16. in 19. majem 2012 * Mednarodna solidarnost v našem skupnem boju *

Pozivamo k množičnim protestom proti kriznemu režimu Evropske unije. Smo aktivistke in aktivisti iz številnih gibanj in bojev iz različnih evropskih ter drugih držav. V zadnjih mesecih in letih smo povzdignili svoje glasove v nasprotovanje napadom na naše svoboščine, zaposlitve in dohodek, ki se od začetka globalne krize silovito stopnjujejo. Združili in delili smo naše boje in izkušnje. Ugotovili smo, da v multitudi lokalnih oblik bijemo isto bitko. Naša gibanja se vzajemno krepijo, kot še nikoli (...)

Monday 26 March 2012

#BLOCKUPY FOR GLOBAL CHANGE! * Transnational call to action in Frankfurt, May 16-19 * International solidarity in our common struggle *

We are calling for massive protests in Frankfurt this May against the crisis regime of the European Union. We are activists representing a multitude of movements and struggles from different European countries and elsewhere, who have risen up in the past months and years to protest the assaults on our freedoms, jobs and livelihoods that have become fiercely intensified in the global crisis. We have joined together and shared our struggles and experiences, and we have realized that in a (...)

Thursday 22 March 2012

15o je ZA

Gibanje 15o, ki je začelo z veliko oktobrsko demonstracijo proti nasilju finančnega kapitalizma in kraji demokracije odpirati javne demokratične prostore upiranja, solidarnosti in gradnje družbene alternative, poziva vse državljane in državljanke, da se v nedeljo udeležijo referenduma o družinskem zakoniku in glasujejo ZA. Z vzpostavljanjem novih javnih prostorov svobodnega združevanja in izražanja ter z direktnimi akcijami, s katerimi razkrivamo sistemsko korupcijo finančnega kapitalizma in (...)

Monday 19 March 2012

Billy Elliot

This weeks film is set to the back drop of the miner struggles in northern England after the Thatcher regime went to war on unions in the 1980s. Young Billy is trying to come to terms with the economic depression tearing his family apart, imposed gender norms and the desire he feels for ballet dancing. Tutti Frutti is more than just a cinema! With the struggle against ACTA building, with the proliferation of expensive and sterile mega cinemas, Tutti Frutti movie nights offer an evening (...)

Sunday 18 March 2012

Delavnica #15o MAKE THEM PAY BY NOT PAYING!

(V ponedeljek, 19. marca ob 14.00 prej Boj zo) Akcija civilne nepokorščine gibanja 15o proti deložaciji družine Vaskrsić daje nov zalet boju proti dolgu oziroma na terenu dolga. Boj proti dolgu je boj proti gospostvu finančnega kapitalizma, pri čemer ne izhajamo iz nostalgije po industrijskem kapitalizmu, ampak iz dejstva, da je črpanje presežne vrednosti danes vse bolj organizirano v finančnem kapitalizmu. In če je bil v industrijskem kapitalizmu poglavitni teren boja mezda, je v finančnem (...)

subota 17 mart 2012

Izjava Gibanja 15o po poskusu preprečitve deložacije družine Vaskrsić, 16.3.2012

Danes, 16.3.2012, se je v Litiji zgodila deložacija družine Vaskrsić. V Gibanju 15o smo poskusili preprečiti deložacijo s svojo prisotnostjo, torej s svojimi telesi. Dogodkom v zvezi z deložacijo družine smo zadnje tedne sledili ter vanje intervenirali zato, ker ne gre zgolj za stisko ene družine, temveč za veliko širši problem, s katerim se ta hip v Slovniji soočajo mnogi. Primer družine Vaskrsić je del uveljavljene sistemske prakse, ki ima za posledico razlaščanje revnih oziroma tistih brez družbene (...)

subota 17 mart 2012

Deložacija družine Vaskrsić (7 minutna reportaža)


subota 17 mart 2012

Stop deložacijam - #15o, Litija, 16.3.2012


... | 80 | 90 | 100 | 110 | 120 | 130 | 140 | 150 | 160 |...

Nismo blago v rokah bank in politikov. Smo revolucija 15o.

Medtem ko elite iščejo rešitelje interesov bank in vladavine finančnega kapitalizma, po Evropi, na obeh straneh Sredozemskega morja in povsod po svetu rojimo v pripravah na 15. oktober.

Naše potrebe in želje so pravice, ne surovina za bogatenje bank. Naše življenje je predragoceno, da bi se žrtvovali za peščico bogatašev. Naša generacija se ne misli sprijazniti s krajo prihodnosti.

Stop ACTA - Hack the WorldZaustavimo ACTO in vazalski politični razred, ki je izvajalec razlaščevalskih ukrepov korporacij in finančnih trgov. Protest pa ni dovolj. V naslednjih mesecih bo treba zaustaviti ratifikacijo sporazuma v slovenskem in evropskem parlamentu. Tudi zaustavitev ratifikacije ni dovolj. Branjenje skupnega pred privatnim prilaščanjem in njegovo širjenje moramo prenesti na vse domene naših življenj. Boj proti privatnemu prilaščanju skupnega v digitalnem svetu daje številne komunikacijske, tehnološke, pravne in politične inovacije. Premislimo in aplicirajmo jih v kontekstu izziva gradnje skupne blaginje v času (...)
Living Democracy - Živa demokracijaGibanje #150 vzpostavlja nove javne prostore upiranja diktatom finančnega kapitalizma in gradnje alternative predstavniški politiki. Živa demokracija - Living Democracy je delavnica gibanja #15o. Na delavnici razvijamo idejo direktne demokracije v kontekstu propada neoliberalnega projekta evropske integracije, vzponov populizmov, ki vsiljujejo tiranijo večine in na osnovi študija praks direktne demokracije v globalnih gibanjih kot so #15o ter #Occupy. Izhodiščna vprašanja, ki smo si jih zastavili: 1. Lahko evropska globalna generacija proizvajalcev družbenega bogastva, ki se sooča s politikami (...)

SC Rog s.p.p. obvešča

25 May 2021
Proba
8 September 2014
Predstava o izbrisu "25.671" v Tovarni Rog
16 decembar 2013
Zagon komunal.org

Izpostavljamo

Radijska oddaja IWW in SC Rog na Radiu Študent

Vse (sve) radijske oddaje (emisije) Viza za budućnost

ČE JE MESTO LEPO, ŠE NE POMENI, DA SE IMAJO V NJEMU VSI FAJN Mestna občina Ljubljana je v teh dneh vprašanje prenove bivše tovarne Rog ponovno potisnila v ospredje. Razlog za to je, da se je po več neuspešnih razpisih za javno-zasebno partnerstvo, ki niso pritegnili nobenega investitorja, odločila prenovo izpeljati sama. Gradnje Centra sodobne umetnosti Rog oz. Centra Rog, v katerega izvedljivost in uspešnost so podvomili tudi mednarodni strokovnjaki, se namerava lotiti junija 2014, navkljub temu, (...)

Navigacija