subota 5 maj 2012

Absolutno zavračamo, 19.4.2012 - izjave


subota 5 maj 2012

Absolutno zavračamo varčevalne ukrepe, 19.4.2012


cetvrtak 26 april 2012

That’s why we love Friday!

Vabljeni na dvojno žurko! Obeležujemo Nenadov doktorat in Davidov rojstni dan. Ob tej priložnosti bomo solidarnostno zbirali prispevke za poplačilo kazni aktivistov #15o, ki so se uprli deložaciji v Litiji, ter za potne stroške za majsko akcijo #Bloccupy Frankfurt. Welcome drink + nekaj za pod zob bo.

ponedjeljak 23 april 2012

Refleksijska skupščina #15o po četrtkovi demonstraciji absolutnega zavračanja

24. aprila ob 18.00 v Socialnem centru Rog, Trubarjeva 72 V četrtek smo absolutno zavrnili varčevalne ukrepe. Z zasedbo cest in odprtjem skupnega prostora za mnogotere izraze smo povedali, da se o politikah zategovanja pasov ne pogovarja in ne išče kompromisov. Le absolutna zavrnitev diktatov finančnih trgov odpira pot za dostojanstveno življenje vseh. Demonstracija je bila izraz nove generacije, ki s svojim iskanjem samodoločnega življenja in s konkretnimi projekti preoblikovanja družbe od (...)

Monday 23 April 2012

Absolutno zavračamo - #19a by Kitch


Thursday 19 April 2012

Konsenz o načinih demonstriranja absolutnega zavračanja

Demonstracija “Absolutno zavračamo – proti varčevalnim ukrepom, tiraniji dolga in krizni diktaturi, za skupno blaginjo”, ki bo danes s pričetkom ob 18.00 v Miklošičevam parku, je izraz odločne zavrnitve predlaganih varčevalnih ukrepov, ki nam jih poskuša vsiliti oblast. Ulična demonstracija je začasna zasedba prostora. Pomeni preoblikovanje javnih površin v prostor svobodnega in odločnega izražanja nasprotovanja napovedanemu varčevalnemu paketu in organiziranja alternativ. Vendar pa je hkrati ta prostor (...)

Tuesday 17 April 2012

Skupščina na Zavodu za zaposlovanje/konferenca za medije gibanja #15o pred četrtkovo demonstracijo absolutnega zavračanja varčevalnih ukrepov

V sredo, 18. aprila ob 15.00 pred Zavodom za zaposlovanje (Urad za delo) na Parmovi 32 Krize ne moremo in nočemo plačati! Med predlaganimi varčevalnimi ukrepi vlade je tudi skrajšanje dobe prejemanja nadomestila za brezposelne in njegovo znižanje. V času krize vlada še tanjša že tako neustrezno mrežo socialne varnosti. Na ta način zaostruje sistemsko nasilje, ki mu je podvržena prekerna generacija. Ta se vsakodnevno sooča z discipliniranjem, šikaniranjem in izključevanjem na institucijah, katerih (...)

Tuesday 17 April 2012

DOLG, STRAH, ODVISNOST, ODGOVORNOST IN INSTITUCIJE (Zadolževanje zase, zadolževanje za skupno dobro - naša zgodba)

Smo majhna nevladna organizacija na področju duševnega zdravja v skupnosti. Zadnje leto in pol je naše delo tesno povezano z gibanjem Iz-hod, v okviru katerega je nekaj posameznikov iz socialnih institucij od države zahtevalo pravico do bivanja v skupnosti, v Ljubljani. Agencija IN je bila edina organizacija, ki je udeležencem Iz-hoda ponudila oskrbo in podporo v skupnosti in bila pripravljena narediti vse, da bodo ljudje lahko uresničili svoje temeljne pravice, predvsem pa da bodo lahko živeli (...)

ponedjeljak 16 april 2012

"ABSOLUTNO ZAVRAČAMO" - 19.4.2012 ob 18:00 v Miklošičevem parku


ponedjeljak 16 april 2012

Prekerna generacija absolutno zavrača


... | 60 | 70 | 80 | 90 | 100 | 110 | 120 | 130 | 140 |...

Nismo blago v rokah bank in politikov. Smo revolucija 15o.

Medtem ko elite iščejo rešitelje interesov bank in vladavine finančnega kapitalizma, po Evropi, na obeh straneh Sredozemskega morja in povsod po svetu rojimo v pripravah na 15. oktober.

Naše potrebe in želje so pravice, ne surovina za bogatenje bank. Naše življenje je predragoceno, da bi se žrtvovali za peščico bogatašev. Naša generacija se ne misli sprijazniti s krajo prihodnosti.

Stop ACTA - Hack the WorldZaustavimo ACTO in vazalski politični razred, ki je izvajalec razlaščevalskih ukrepov korporacij in finančnih trgov. Protest pa ni dovolj. V naslednjih mesecih bo treba zaustaviti ratifikacijo sporazuma v slovenskem in evropskem parlamentu. Tudi zaustavitev ratifikacije ni dovolj. Branjenje skupnega pred privatnim prilaščanjem in njegovo širjenje moramo prenesti na vse domene naših življenj. Boj proti privatnemu prilaščanju skupnega v digitalnem svetu daje številne komunikacijske, tehnološke, pravne in politične inovacije. Premislimo in aplicirajmo jih v kontekstu izziva gradnje skupne blaginje v času (...)
Living Democracy - Živa demokracijaGibanje #150 vzpostavlja nove javne prostore upiranja diktatom finančnega kapitalizma in gradnje alternative predstavniški politiki. Živa demokracija - Living Democracy je delavnica gibanja #15o. Na delavnici razvijamo idejo direktne demokracije v kontekstu propada neoliberalnega projekta evropske integracije, vzponov populizmov, ki vsiljujejo tiranijo večine in na osnovi študija praks direktne demokracije v globalnih gibanjih kot so #15o ter #Occupy. Izhodiščna vprašanja, ki smo si jih zastavili: 1. Lahko evropska globalna generacija proizvajalcev družbenega bogastva, ki se sooča s politikami (...)

SC Rog s.p.p. obvešča

25 May 2021
Proba
8 September 2014
Predstava o izbrisu "25.671" v Tovarni Rog
16 decembar 2013
Zagon komunal.org

Izpostavljamo

Radijska oddaja IWW in SC Rog na Radiu Študent

Vse (sve) radijske oddaje (emisije) Viza za budućnost

ČE JE MESTO LEPO, ŠE NE POMENI, DA SE IMAJO V NJEMU VSI FAJN Mestna občina Ljubljana je v teh dneh vprašanje prenove bivše tovarne Rog ponovno potisnila v ospredje. Razlog za to je, da se je po več neuspešnih razpisih za javno-zasebno partnerstvo, ki niso pritegnili nobenega investitorja, odločila prenovo izpeljati sama. Gradnje Centra sodobne umetnosti Rog oz. Centra Rog, v katerega izvedljivost in uspešnost so podvomili tudi mednarodni strokovnjaki, se namerava lotiti junija 2014, navkljub temu, (...)

Navigacija