Aktualno

464 posts

_____

20 LET IZBRISA, 10 LET BOJA

V nedeljo, 26.2.2012, bo minilo natanko 20 let od izbrisa, od dejanja, s katerim je slovenska poosamosvojitvena oblast več kot 25 tisoč ljudem odvzela pravno podlago za življenje. Zgodba izbrisa pa ni samo zgodba o zločinu države in njenih uradnikov, temveč je tudi zgodba o boju in dostojanstvu. Zato se je potrebno spomniti, da letos mineva tudi 10 let od (...)

The Cradle Will Rock

This week, Tutti Frutti Cinema presents the Cradle Will Rock. A film about the New Deal theater recovery program in the 1930s. Directed by Tim Robbins, the film follows a series of characters involved in the New York theater scene during the great depression and as the communist witch-hunts are beginning. The film will be in English with Serbian (...)

"Maske gor - to je revolucija!" - pustna procesija plačilno nezmožnih

KRIZA GOR AL’ DOL, MASKE GOR! Bliža se pust - obračun z zimo, draginjo in krizo! Kriza nam ne more do živega, če se razglasimo za plačilno nezmožne. Zaradi splošne draginje ne moremo plačevati računov, ne da bi se zadolževali in postali plen v krempljih pohlepnih bankirjev. Bodimo kot banke – preveliki, da bi propadli. Življenje je predrago. Ne zato, ker živimo (...)

Peticija v podporo Danijelu Spasojeviću in njegovemu boju za pravice in neodvisno življenje hendikepiranih ljudi v Sloveniji

Zgodba Danijela Spasojevića je zgodba o nas. Kar zahtevamo zanj, zahtevamo za vse. Družba ni sestavljena iz idealnih teles, kakor ni homogena na kakršni koli drugi predpostavki. Sestavljena je iz posameznikov in posameznic ter iz skupnosti, ki jih ti tvorijo. Ti imajo različna znanja, veščine, lastnosti, potrebe. Tiste, ki ne ustrezajo kalupu normalnosti, (...)

Occupy European Commission – izjava in poziv #15o pred drugo demonstracijo proti ACTI

Po velikem spontanem protestu v Ljubljani, ki je bil v soboto 4. februarja in prvi vseevropski mobilizaciji en teden kasneje, agenti velikih korporacij in privatnih interesov, ki so prevzeli javne institucije in jih spremenili v podaljšano roko uničujočega pohlepa, nadaljujejo z vsiljevanjem svoboščinam in pravicam, kreativnosti in inovacijam, solidarnosti (...)

Izjava #15o v podporo boju Danijela Spasojevića za samostojno, samodoločujoče in ustvarjalno življenje

V zadnjih tednih spremljamo zgodbo Danijela Spasojevića, ki se je v boju za samostojno, samodoločujoče in ustvarjalno življenje prisiljen zateči k izrednim metodam in sredstvom. V tem boju ga brezpogojno podpiramo. Njegova zgodba je namreč zgodba o nas. Kar zahtevamo zanj, zahtevamo za vse. Družba ni sestavljena iz idealnih teles, kakor ni homogena na kakršni (...)

Even the Rain

Social Center ROG is bringing back Tutti Frutti movie nights every second Wednesday. With the struggle against ACTA building, with the proliferation of expensive and sterile mega cinemas, Tutti Frutti movie nights offers an evening when we reclaim our creativity, watch, analyze and discuss films in an autonomous space. All Tutti Frutti films will be (...)

#15o vzpostavlja ljudsko kuhinjo proti pohlepu bank, za pravico do stanovanja (vabilo k sodelovanju)

#15o vzpostavlja ljudsko kuhinjo Pirate Party for Self Defence (Piratska stranka za samoobrambo), pri čemer se naslanjamo na izkušnjo zgodovinskih Black Panthers Party for Self Defence, ki so pripravljali zajtrke v revnih črnskih četrtih v ZDA in jo postavljamo v kontekst boja proti privatizaciji skupnega. Vzpostavitev kuhinje sovpada z novim škandalom (...)

PIRATE PARTY

Sobota, 4. februarja 2012, ob 21:00 v Socialnem centru Rog (Trubarjeva 72) Po popoldanskem zmrzovanju na protestu proti sporazumu ACTA (http://www.njetwork.org/Izjava-15o-pred-sobotnim-protestom) nas bo v soboto zvečer na Pirate Partyju v Socialnem centru Rog ogrel DJ Bootleg (USA). Vstop prost, prostovoljni prispevki krvavo potrebni! Let’s Hack the (...)

Izjava #15o pred sobotnim protestom proti ACTI: Let’s Hack the World

V soboto, 4. februarja, ko se zberemo na Kongresnem trgu, da bi protestirali proti sporazumu ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), gre za isti boj kot 15. oktobra, ko smo zavrnili diktate finančnih trgov in skorumpirane predstavniške politike. To zimsko soboto bomo tako kot tisto jesensko protestirali proti poskusom razlastitve skupnega. Poskusom, (...)

... | 100 | 110 | 120 | 130 | 140 | 150 | 160 | 170 | 180 |...

Categories

Iz globalnega micelija

Asides

Viza za budućnost