Aktualno

464 posts

_____

Stop policijski brutalnosti! (izjava ob policijski represiji v Litiji)

Na akcijo državljanske nepokorščine, s katero je gibanje 15o skušalo preprečiti deložacijo družine Vaskrsić v Litiji, se je policija odzvala z uporabo represivnih sredstev. Policija je nasilno pridržala vse, ki so se solidarnostno zbrali na dvorišču družine Vaskrsić, da bi opozorili na še eno epizodo razlaščanja ljudi in zahtevali, da se začnejo postopki za spremembo (...)

OBRAMBA DRUŽINE VASKRSIĆ PRED DELOŽACIJO

Gibanje #15o vas poziva, da se nam v petek, 16.3.2012, ob 8. uri zjutraj pridružite pred domom družine Vaskrsić, Praprošče 3 v Litiji, da bomo skupaj fizično preprečili deložacijo. Izjava Gibanja 15o ob poskusu deložacije družine Vaskršić, 16.3.2012 Javnost v zadnjem času pretresa tako rekoč nedoumljiva zgodba o bližajoči se deložaciji družine Vaskrsić iz Litije, (...)

Benefit #15o za blokado ECB v Frankfurtu 17.-19. maja

Socialni center Rog Sobota, 17. marca 2011, ob 21:00 DJ Manci bo vrtel vse živo z Balkana. Celoten izkupiček benefita bo šel v sklad #15o za plačilo potnih stroškov za prevoz v Frankfurt, kjer bomo med 17. in 19. majem skupaj z aktivistkami in aktivisti iz vse Evrope množično blokirali Evropsko centralno banko in sedeže drugih velikih bank ter (...)

Tematska skupščina #15o: "STOP DELOŽACIJAM - ZA ODPIS DOLGOV"

Danes ob 18h, Boj za: tematska skupščina #15o »Stop deložacijam – za odpis dolgov!« Pred nekaj tedni je začela javnost pretresati zgodba o družini Vaskrsić, ki je zaradi neplačanih 124€ dolga doživela izvržbo na nepremičnino, rubež hiše, ostala brez strehe nad glavo. Sodišče je ravnalo po prepisih, sledilo zakonu, ki pravi, da je izvržba mogoča ne glede na višino (...)

3ojka, dva, ena ... evropska revolucija

Osmega marca se v Sloveniji nahaja delegacija Troike (Evropske centralne banke, Evropske komisije in Mednarodnega denarnega sklada). Njen obisk zagotovo ni vljudnostne narave, ampak je namenjen utrjevanju dogme zategovanja pasov. Politike, ki jih evropske in nacionalne politične elite pod taktirko finančnih institucij in korporacij vsiljujejo povsod po (...)

The Molly Maguires

SC Rog 7.3.2012 @ 21:00 This weeks film deals with the early labor struggle in the United States. Starring Sean Connery and Richard Harris, the film looks at the role of the undergound Irish-American society and their role in the organizing miners and fighting injustice by all means. Tutti Frutti is more than just a cinema! With the struggle against (...)

Akcijska javna tribuna #15o za samoobrambo pred deložacijami in drugimi oblikami razlaščanja: Zaustavimo krajo demokracije!

Ponedeljek, 5.marec, 2012, ob 17ih v Socialnem centru Rog, Trubarjeva 72, Ljubljana Javnost zadnje dni pretresa tako rekoč nedoumljiva zgodba o bližajoči se deložaciji družine Vaskršić iz Litije, ki je izgubila hišo zaradi bagatelnega dolga nekaj čez 120 evrov. Upnik, komunalno podjetje, je prek izvšitelja izterjal dolg družine tako, da je bila na dražbi prodana (...)

Stop ACTA hip hop benefit

Benefit za zbiranje sredstev za poplačilo kazni zaradi neprijavljenega shoda v Ljubljani, 4. februarja proti ACTI Tovarna Rog (Koncertna dvorana) sobota, 3. marca 2012, ob 22:00 Pridruži se in se dvigni proti poskusom privatnega prilaščanja digitalnega skupnega in znanja! Bodi del vstaje globalne generacije, od kasb in Tahrirja v Magrebu, do vstaj (...)

K vroči evropski pomladi: Zrušimo neoliberalni konsenz (tematska skupščina #15o)

Tematska skupščina #15o na temo evropskih in globalnih mobilizacij V četrtek ob 18. uri pred Bojzo. Po skupščini delavnica v SC Rog. Na evropski akcijski konferenci, ki je potekala pretekli vikend, smo se številni aktivisti in aktivistke iz Nemčije in drugih evropskih držav dogovorili, da bomo med 17. in 19. majem v Frankfurtu množično blokirali Evropsko (...)

Poziv #15o na 3. protest proti ACTI

V soboto, 25. februarja ob 12.00 uri se bo na Kongresnem trgu zgodil 3. protest proti ACTI. Protest je zastavljen globalno, saj se bo odvijal sočasno v več mestih. Protest je potrebno razumeti izven slovenskih okvirov, torej kot vstajo svobodomiselnih prebivalcev Evrope. V slovenskem parlamentu so pod pritiskom protestnikov prejšnji teden zamrznili (...)

... | 90 | 100 | 110 | 120 | 130 | 140 | 150 | 160 | 170 |...

Categories

Iz globalnega micelija

Asides

Viza za budućnost