Aktualno

464 posts

_____

Benefit za plačilo kazni

KEEP YOUR COINS, WE WANT CHANGE! V petek, 23. decembra 2011, ob 21:00 v Socialnem centru Rog Celoten izkupiček benefita je namenjen plačilu kazni, ki smo jo dobili za akcijo 15o v podporo prisilno izseljeni družini Berden v Filovcih 1. decembra (glej: http://www.njetwork.org/Dneva-ogorcenja-nad-bankami-izjava). Glasbo iz 70-ih rola DJ Borg. Vstop (...)

Zasedba Ministrstva za pravosodje

Jutri, 21. decembra, bomo ob 14.00 v podporo ljudem, ki jih banke mečejo na ceste, zasedli Ministrstvo za pravosodje, ker so zakonodaja in sodišča vedno na strani lopovskih bank. Zahtevamo odpis dolgov, uničenje notarskih zapisov in zaščito pred pogoltnimi bankami. Pridruži se nam pred Boj zo (bivša borza) ob 13.30! Skupaj lahko spremenimo svet. (...)

DEMOKRACIJA PROTI DEBTOKRACIJI (VLADAVINI DOLGA)

8. decembra smo na skupni skupščini gibanja 15o v Sloveniji sklenili, da bo 22. decembra demonstracija proti vladavini dolga. Demonstrirali bomo proti lopovskim bankam in proti lopovski državi, za odpis dolgov in proti spreminjanju socialnih transferjev v dolgove. V torek, 13. decembra bo ob 18. uri pred BOJ ZA tematska skupščina za pripravo demonstracije. (...)

Delavnica Proti prekernosti - za skupno blaginjo: ODPIS DOLGOV IN DOHODEK KOT BPP

Delavnica proti prekernosti za skupno blaginjo na FDV v četrtek, 8 decembra ob 14.00 na FDV (dobimo se v avli) Na tokratni delavnici bomo na način participativne proizvodnje znanja nadaljevali z opredelitvami koščkov za osvojitev skupne blaginje: Odpis dolgov Refleksija dni ogorčenja nad bankami in solidarnostne akcije z družinami in posamezniki ter (...)

Proti prekernosti - za skupno blaginjo: UNIVERZALNI DOSTOP DO ZDRAVSTVA

15O delavnica pred Boj ZA: PROTI PREKERNOSTI ZA SKUPNO BLAGINJO: UNIVERZALNI DOSTOP DO ZDRAVSTVA SREDA, 30.11.2011 ob 16h Gibanje 15O se je uprlo politikam zategovanja pasov, ki nam jih vsiljujejo kot edini možni izhod iz gospodarske in politične krize. Med drugim naj bi zategovali pasove tudi v zdravstvu. Tem poskusom odgovarjamo z odločnim ”ne”. (...)

Dneva ogorčenja nad bankami (izjava za javnost)

Nedavno so v Prekmurju deložirali družino, vkjučno s starejšo gospo in majhnim otrokom. Banka jih je pognala na cesto, čeprav so dolg preplačali. Pri tem sta banki kot zvesta služabnika asistirala sodišče in policija. Sredi decembra je za deložacijo na vrsti naslednja družina. In pravijo, da so takšni številni. Obupani, saj jim nobena institucija ne priskoči na (...)

Dneva ogorčenja nad bankami

Eno ključnih gesel gibanja 15o je “Dokapitalizirajmo ljudi, ne bank”. Soočeni z uničenjem, ki ga povzroča delovanje bank, razglašamo, da sta sreda in četrtek dneva ogorčenja nad bankami: Sreda, 30. novembra, ob 15.00 pred Boj za: POHOD OGORČENIH NA SEDEŽE IN POSLOVALNICE BANK. Obsodimo njihovo početje in zahtevajmo takojšen odpis dolgov. Četrtek, 1. decembra v (...)

Vabilo na konferenco za medije IWW in 15o v delavskem domu na Vide Pregarčeve 34 v Ljubljani

Agonija delavcev Vegrada se nadaljuje in poglablja. Kot je že dolgo znano tudi v širši javnosti, so bili delavci Vegrada opeharjeni in izigrani. Vegrad jim dolguje plače, regrese, nadure in odpravnine. V Vegradovih delavskih domovih so zato delavci razglasili najemniško stavko, torej stavko z neplačevanjem najemnin. To je bil na žalost edini način ne samo, da (...)

Delavnica Proti prekernosti – za skupno blaginjo v okviru gibanja 15o na FDV

Prva delavnica bo v četrtek, 24. novembra od 14. do 16. ure v predavalnici številka 15 na FDV. Gibanje 15o se je uprlo enoumju ter antisocialnim in nedemokratičnim politikam izhoda iz krize, ki jih vsiljujejo finančni trgi in partitokracija. Zato prakticira aktiven izhod iz predpisanih oblik politične participacije in ustvarja prostore resnične demokracije, (...)

Delavnica Proti prekernosti - za skupno blaginjo: STOP DELOŽACIJAM IN ODPIS DOLGOV

Delavnica Proti prekernosti – za skupno blaginjo z Vero Krivec, ki se s svojimi sodelavci že leta bori za pravice dolžnikov, ki jih goljufive in razlaščevalske banke ob pomoči skorumpirane sodne, zakonodajne in izvšilne oblasti preganjajo iz domov. Vera Krivec bo na delavnici predstavila delovanje finančnega kapitalizma v Prekmurju, kjer so banke ključne (...)

... | 120 | 130 | 140 | 150 | 160 | 170 | 180 | 190 | 200 |...

Categories

Iz globalnega micelija

Asides

Viza za budućnost