Aktualno

464 posts

_____

Poziv k globalni akciji #12m / Call for global action #12m

#BLOKUPIRAJ ZA GLOBALNO SPREMEMBO! * Transnacionalni poziv k akciji v Frankfurtu med 16. in 19. majem 2012 * Mednarodna solidarnost v našem skupnem boju *

Pozivamo k množičnim protestom proti kriznemu režimu Evropske unije. Smo aktivistke in aktivisti iz številnih gibanj in bojev iz različnih evropskih ter drugih držav. V zadnjih mesecih in letih smo povzdignili svoje glasove v nasprotovanje napadom na naše svoboščine, zaposlitve in dohodek, ki se od začetka globalne krize silovito stopnjujejo. Združili in delili (...)

#BLOCKUPY FOR GLOBAL CHANGE! * Transnational call to action in Frankfurt, May 16-19 * International solidarity in our common struggle *

We are calling for massive protests in Frankfurt this May against the crisis regime of the European Union. We are activists representing a multitude of movements and struggles from different European countries and elsewhere, who have risen up in the past months and years to protest the assaults on our freedoms, jobs and livelihoods that have become (...)

15o je ZA

Gibanje 15o, ki je začelo z veliko oktobrsko demonstracijo proti nasilju finančnega kapitalizma in kraji demokracije odpirati javne demokratične prostore upiranja, solidarnosti in gradnje družbene alternative, poziva vse državljane in državljanke, da se v nedeljo udeležijo referenduma o družinskem zakoniku in glasujejo ZA. Z vzpostavljanjem novih javnih (...)

Billy Elliot

This weeks film is set to the back drop of the miner struggles in northern England after the Thatcher regime went to war on unions in the 1980s. Young Billy is trying to come to terms with the economic depression tearing his family apart, imposed gender norms and the desire he feels for ballet dancing. Tutti Frutti is more than just a cinema! With the (...)

Delavnica #15o MAKE THEM PAY BY NOT PAYING!

(V ponedeljek, 19. marca ob 14.00 prej Boj zo) Akcija civilne nepokorščine gibanja 15o proti deložaciji družine Vaskrsić daje nov zalet boju proti dolgu oziroma na terenu dolga. Boj proti dolgu je boj proti gospostvu finančnega kapitalizma, pri čemer ne izhajamo iz nostalgije po industrijskem kapitalizmu, ampak iz dejstva, da je črpanje presežne vrednosti (...)

Izjava Gibanja 15o po poskusu preprečitve deložacije družine Vaskrsić, 16.3.2012

Danes, 16.3.2012, se je v Litiji zgodila deložacija družine Vaskrsić. V Gibanju 15o smo poskusili preprečiti deložacijo s svojo prisotnostjo, torej s svojimi telesi. Dogodkom v zvezi z deložacijo družine smo zadnje tedne sledili ter vanje intervenirali zato, ker ne gre zgolj za stisko ene družine, temveč za veliko širši problem, s katerim se ta hip v Slovniji (...)

Deložacija družine Vaskrsić (7 minutna reportaža)

Stop deložacijam - #15o, Litija, 16.3.2012

Policijska represija nad protestniki, ki branijo družino Vaskrsić

... | 80 | 90 | 100 | 110 | 120 | 130 | 140 | 150 | 160 |...

Categories

Iz globalnega micelija

Asides

Viza za budućnost