Dogodki

137 posts

_____

Diskusija s Sandrom Mezzadro v okviru aktivistične raziskave IWW 2.0.

Srečanje in diskusija s teoretikom in aktivistom globalnih gibanj migrantskih, prekernih in kognitivnih delavcev in delavk Sandrom Mezzadro Kje: Socialni center Rog, Trubarjeva 72 Kdaj: petek, 3. decembra ob 17.30 Aktivistična raziskava IWW 2.0. Migrantski delavci organizirani v lokalnih odborih Nevidljivih radnika svijeta (IWW) se mobilizirajo in (...)

IZ-HOD: »NČ (VEČ) ČAKAT, HITR (PRE)SELT!«

Izteka se rok, ki ga je Iz-hod postavil državnim in lokalnim oblastem, da vzpostavijo mehanizem za trajno, vzdržno in legalno preselitev enajstih Iz-hodovcev v skupnost. Zato jim bomo na dan izteka roka, v torek, 30.11.2010, jasno in odločno povedali, da ne bomo več čakali. Pod skupnim geslom »Nč (več) čakat, hitr (pre)selt!« bomo organizirali javni shod za pospešitev preselitev iz socialno varstvenih zavodov in stanovanjskih skupin v skupnost ter okroglo mizo z naslovom »Preselitev iz SV zavodov in stanovanjskih skupin – Kaj še čakamo?«, ki bo ob 15:00 v Socialnem centru Rog.

Skupščina delavcev sveta in zabava Dub the Borders

KJE? Socialni center Rog, Ljubljana (Trubarjeva 72) KDAJ? Petek, 5.11.2010. Začetek skupščine ob 20.00, zabava ob 22.00 ČEMU? Za organizirano rušenje meja! V času krize je moralo Slovenijo zapustiti okoli 14.000 migrantskih delavcev. S tem skušajo oblasti preprečiti kakršnokoli sindikalno organiziranje delavce, ki so jim bile zaradi obstoječega režima migracij (...)

Beat the border! Dub the borders!!!

Vabljen/a na prvo v nizu antischengen zabav, na katerih bomo v borderless ritmih, ki jih bodo iz aparatur in inštrumentov izvabljali razni transnacionalni gosti, šli onstran meja. Pridi na zabavo, če si proti meji, če ne priznavaš meje, če si globalen…. Meje bodo zdubirali: ROOTS DAUGHTERS (Hrvaška) DREDTAFARIJANAC (Srbija) KANTRIMAN (Slovenija) S prvo (...)

Predaja peticije predsedniku DZRS in predstavitev Iz-hoda v SC Rog

V torek, 19.10.2010, zvečer bo v prostorih Socialnega centra Rog potekala predstavitev Iz-hoda, ki se bo začela ob 19. uri. Na njej bo skupina Iz-hod ob projekciji videa in fotografij predstavila svoje vtise s poti ter izkušnje in ugotovitve, pridobljene ob obiskih 36 ustanov med Iz-hodom. Predstavitvi bo sledila razprava, večer pa se bo zaključil z neformalnim druženjem ob glasbi.

KAZNOVANJE? ne… PRAZNOVANJE!

KAZNOVANJE? ne… PRAZNOVANJE! Kazen mora biti vzgojna! In prestajanje skupno ter zabavno! DJ Jure (Viza za budućnost, RŠ) DJ Mario Batelić (RŠ) petek, 15.10.2010 ob 22:00 Socialni center Rog Trubarjeva72, Ljubljana Vabljeni na druženje v petek, 15. oktobra ob 22h, v Socialni center Rog. Spotoma bomo poravnali še nekaj starih dolgov. Praznovanje namreč ni (...)

Prvi maj (mesto-tovarna) - filmska projekcija in diskusija

Benefit žur za agregat - Precarious Generation Party

Datum: 1. julij 2010 Čas: 14:00 Kraj: Tovarna Rog - Dvorišče, Socialni center, Koncertna dvorana Fronta prekercev vabi na benefit žur za popravilo agregata, ki je bil poškodovan na alterfestaciji proti delu 19.5. Program: 14:00 Piknik 18:00 Ogled filma z alterfestacije proti delu 20:00 Koncerti: SENSIMILIA (rock/hardcore) - (...)

Rasta Youth

Što je muškarac bez brkova

4.6.2010, ob 20h v Socialnem centru Rog ŠTO JE MUŠKARAC BEZ BRKOVA 2005, Hrvaška, 109’ Režija: Hrvoje Hribar Igrajo: Leon Lucev, Zrinka Cvitesić, Ivo Grgurević, Jelena Lopatić, Bojan Navojec Tatjana in Milenko sta par, ki delata v Nemčiji. Ko se Milenko smrtno ponesreči na delu na gradbišču, se Tatjana vrne na hrvaško podeželje, kjer se je prvič srečala s (...)

... | 40 | 50 | 60 | 70 | 80 | 90 | 100 | 110 | 120 |...