Dogodki

137 posts

_____

Lakota (Hunger)

Tutti Frutti Cinema 7.5.2010, ob 20h v Socialnem centru Rog LAKOTA (HUNGER) 2008, Velika Britanija / Irska, 96’ Režija: Steve McQueen Igrajo: Michael Fassbender, Stuart Graham, Helena Bereen, Larry Cowan, Liam Cunningham, Dennis McCambridge, Liam McMahon Drama, posneta po resničnih dogodkih v britanskem zaporu Maze leta 1981, ko se nekateri (...)

DADDY&PAPA v Socialnem centru Rog

DADDY&PAPA v Socialnem centru Rog Kako posvojitve otrok v istospolne družine potekajo v praksi? S kakšnimi vprašanji se spopadajo istospolni partnerji v pričakovanju otroka? Kaj na vse to pravijo nadomestne matere, rejnice, ki so pred posvojitvijo skrbele za otroke, biološki starši in stari starši posvojenih otrok, kaj pravijo posvojenci in posvojenke? (...)

»PRAVICE MIGRANTSKIH DELAVCEV V EU« FORUM Z EVROPSKIMI POSLANCI V SC ROG

EVROPSKI PARLAMENT in ZA IN PROTI, ZAVOD ZA KULTURO DIALOGA vabita na DRŽAVLJANSKI FORUM OB 1. MAJU »PRAVICE MIGRANTSKIH DELAVCEV V EU« z evropskimi poslanci Tanjo Fajon (S&D/SD), Jelkom Kacinom (ALDE/LDS) in Zoranom Thalerjem, (S&D/SD), v petek, 23. aprila 2010, ob 19.00 uri v Socialnem centru Rog, Trubarjeva ulica 72, Ljubljana. (...)

Univerzalni temeljni dohodek - radikalni rez v sistem ali njegova spodbuda?

dr. Valerija Korošec: Univerzalni temeljni dohodek - radikalni rez v sistem ali njegova spodbuda? Socialni center Rog, ponedeljek, 19.4.2010, ob 18.00 javna tribuna Kako naj peljemo ta sprijen, tržno orientiran, dobičkonosen, izkoriščevalski sistem naprej brez žrtev? Odgovor bi lahko bil Univerzalni temeljni dohodek - dohodek, ki bi bil zagotovljen (...)

REGGAE DANCEHALL@SC ROG**JAMCOAST SPECIAL**

REGGAE DANCEHALL @SC ROG - 4th edition Basskilla (Total Destruction) Freedom Fighters Sound Puppa Robbie (Dubsystem Sound) Petek, 16.04.2010, ob 22h, vstop prost, zbiramo donacije. Tokrat gostimo ekipo s slovenske obale: Dancehall veterana Basskilla in osvežitev primorske reggae scene Freedom Fighters Sound. Welcome to JamRog;)! Dogodek (...)

Delavnica povezovanja v skupno računalniško omrežje

Nedelja, 11. aprila ob 16.uri v Socialnem centru Rog Da lahko računalniki komunicirajo med seboj, se jih mora povezati v računalniško omrežje, preko katerega lahko komunicirajo. Na takšen način je možno med računalniki prenašati podatke, datoteke, spletne strani in dostopati do vsega tega tudi na Internetu. Po Ljubljani tako nastaja skupno in odprto (...)

Kapitalizem: ljubezenska zgodba (Capitalism: A Love Story)

9.4.2010, ob 20h v Socialnem centru Rog KAPITALIZEM: LJUBEZENSKA ZGODBA (Capitalism: A Love Story) 2009, ZDA, 105’ (dokumentarni film) Režija: Michael Moore Režiser izzivalnih dokumentarcev Bowling za Columbine, Fahrenheit 9/11 in Sicko se je odločil obračunati z aktualno finančno in gospodarsko krizo oziroma s krivci, ki ne bodo nikoli kaznovani. Moore (...)

Malcolm X

1.4.2010, ob 20h v Socialnem centru Rog MALCOLM X 1992, ZDA, 202’ Režija: Spike Lee Igrajo: Denzel Washington, Angela Bassett, Albert Hall Biografija Malcolma X-a, poznanega afroameriškega voditelja. Rodil se je kot Malcolm Little, očetu duhovniku, ki ga je ubil Ku Klux Klan. Postal je gangster in dokler je bil zaprt, je odkril zapiske Elijaha (...)

1. april - Dan norosti (Predstavitev pobude za dezinstitucionalizacijo IZ-HOD z javno razpravo)

IZ-HOD, neformalna pobuda samoorganiziranih državljank in državljanov, v sodelovanju z Društvom Mostovi, Društvom Kralji ulice in Socialnim centrom Rog v četrtek, 1. aprila 2010, organizira DAN NOROSTI. Namen dogodka je seznanjanje javnosti s problematiko zapiranja ljudi v totalne ustanove in s prizadevanji za dezinstitucionalizacijo. Dan norosti, obogaten z raznovrstnim kulturnim programom (poezija, glasbene točke, jam session, orientalski ples), se bo med 14. in 19. uro odvijal na Prešernovem trgu, ob 20. uri pa se bo preselil v prostore Socialnega centra Rog (Trubarjeva cesta 72), kjer bo potekala predstavitev pobude IZ-HOD z javno razpravo. Večer se bo zaključil z zabavo ob živi glasbi.

Poslednji Žilnik

V sredo, 31.3., ob 20h v Socialnem Centru Rog na Trubarjevi 72 v Ljubljani PROJEKCIJA FILMA IN DISKUSIJA POSLEDNJI ŽILNIK Režiser: Dimitar Anakijev Poslednji Žilnik predstavlja zgodbo upornice Milice Šuvaković, poznane tudi pod imenom Maša in njenega moža, Konrada Žilnika, kasneje čislanega kot narodnega heroja. Mašo aretirajo in odpeljejo v nemško (...)

... | 40 | 50 | 60 | 70 | 80 | 90 | 100 | 110 | 120 | 130