Dogodki

137 posts

_____

Pasje popoldne (Dog Day Afternoon)

Socialni center Rog, petek 29. januarja, 20.00 Pasje popoldne (Dog Day Afternoon) 1975, ZDA, 125’ Režija: Sidney Lumet Igrajo: Al Pacino, John Cazale, Estelle Omens, John Marriott, ... Film Pasje popoldne režiserja Sidneya Lumeta temelji na resničnem bančnem ropu v Brooklynu, ki se je spremenil v krizo s talci. Al Pacino in John Cazale igrata nesposobna (...)

Mož s kamero

22.1.2010, ob 20h v Socialnem centru Rog MOŽ S KAMERO (MAN WITH A MOVIE CAMERA) 1929, ZSSR, 68’ Režija: Dziga Vertov Mož s kamero je eksperimentalni nemi dokumentarni film iz leta 1929, ki nima ne zgodbe in ne igralcev. Film prikazuje urbano življenje v Odessi in ostalih mestih Sovjetske zveze. Njihovi prebivalci so posneti med zoro in mrakom, na (...)

DUBSYSTEM meets DRAGUNFYAH (A)

Reggae v Rogu ***DUBSYSTEM meets DRAGUNFYAH (A)*** Sobota, 16. januar 2010 ob 22:10 v Socialnem centru Rog Reggae Dancehall Bash@Rog Factory Live pon the mic: BOMBA SAMURAI MC STIX E.SHARINCHIA.COL.E Pon the I-trol tower: IZAAC SELECTA PUPPA ROBBIE V goste prihaja eden največjih avstrijskih soundov, celovški Dragonfyah, tokrat z že (...)

Rockers

15.1.2010, ob 20h v Socialnem centru Rog ROCKERS 1978, Jamajka (angleški podnapisi) Režija: Ted Bafaloukos Igrajo: Leroy "Horsemouth" Wallace, Burning Spear, Gregory Isaacs, Big Youth, Dillinger, Jacob Miller Rockers je bil prvotno zamišljen kot dokumentarec, vendar se je razcvetel v celovečerni film o reggae kulturi ob njenem vrhuncu. V filmu so (...)

Predstavitev knjige Andreja Grubačića Wobblies and Zapatistas

PREDSTAVITEV KNJIGE ANDREJA GRUBAČIĆA WOBBLIES AND ZAPATISTAS V PONEDELJEK, 11.1., OB 19H V SOCIALNEM CENTRU ROG Knjižno delo Wobblies and Zapatistas bralcu ponudi srečanje dveh generacij ter dveh tradicij. Andrej Grubacić je anarhist iz Balkana. Staughton Lynd pa je dosmrtni pacifist, ki ga je močno zaznamoval marksizem. Srečata se v dialogu, z namenom, da (...)

Delivec sanj (Sleep Dealer)

8.1.2010, ob 20h v Socialnem centru Rog DELIVEC SANJ (SLEEP DEALER) 2008, 90’, ZDA/Mehika (hrvaški podnapisi) Režija: Alex Rivera Igrajo: Leonor Varela, Jacob Vargas, Luis Fernando Peña V prihodnosti so vsi preko digitalnega omrežja povezani v kolektivno zavest, kjer si izmenjujejo svoje misli in izkušnje. Trije neznanci tvegajo svoje življenje, ko (...)

Larisa Mann/ Dj Ripley: Jamajški soundsystemi in politike participacije

Live jamaican sound system Larise Mann aka DJ Ripley v soboto, 9. januarja v Socialem centru Rog! Noč se bo začela z uvodnim predavanjem ob 21h in nadaljevala na plesišču do zloma sistema! Jamajški soundsystem je več kot le zbir glasbene opreme oziroma glasbene opreme skupaj z DJ-em in njegovimi ploščami. Soundsystemi so živi trenutki kreativnega sodelovanja. (...)

Iztrebljevalec (Blade Runner)

IZTREBLJEVALEC (BLADE RUNNER) 1982, 112’, ZDA Režija: Ridley Scott Igrajo: Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young Kultni znanstvenofantastični triler po romanu Philipa K. Dicka se dogaja leta 2019 v Los Angelesu. Rick Deckard (Harrison Ford), pripadnik posebne policijske enote iztrebljevalcev, preži v jekleni in mikročipirani džungli 21. stoletja za (...)

Let nad kukavičjim gnezdom

LET NAD KUKAVIČJIM GNEZDOM (ONE FLEW OVER THE CUCKOO’S NEST) 1975, 129’, ZDA Režija: Milos Forman Igrajo: Jack Nicholson, Louise Fletcher, William Redfield Randle P. McMurphy (Jack Nicholson) se zaljubi v petnajstletnico, vendar se vse zaplete, ko ga obsodijo zaradi zapeljevanja mladoletne osebe. Da bi se izognil zaporu, se naredi norega in prepriča (...)

O tranziciji - pogovor z Zoranom Kandučem

Kaj je tranzicija? Se je sploh še aktualno pogovarjati o tranziciji? Je tranzicija nekaj, kar je že za nami, ali še zmeraj določa naša življenja? Kaj je bilo pred tranzicijo in kaj tranziciji sledi? Je tranzicija zgolj prehodna ali je permanentno stanje, ki le vzbuja vtis začasnosti? … V ponedeljek, 14. decembra, ob 19h se bomo v Socialnem centru Rog (...)

... | 40 | 50 | 60 | 70 | 80 | 90 | 100 | 110 | 120 | 130