Iz globalnega micelija

Skupščina delavcev sveta in zabava Dub the Borders

KJE? Socialni center Rog, Ljubljana (Trubarjeva 72) KDAJ? Petek, 5.11.2010. Začetek skupščine ob 20.00, zabava ob 22.00 ČEMU? Za organizirano rušenje meja!

V času krize je moralo Slovenijo zapustiti okoli 14.000 migrantskih delavcev. S tem skušajo oblasti preprečiti kakršnokoli sindikalno organiziranje delavce, ki so jim bile zaradi obstoječega režima migracij sistematično kršene pravice iz dela. Kot smo že velikokrat poudarili, avtoritarni vizni režim postavlja migrantske delavce tako rekoč v suženjski položaj. Dovoljenje za bivanje je vezano na delovno dovoljenje, zato je vsako nasprotovanje delavca delodajalcu kaznovano z deportacijo delavca iz države. Skoraj ne bi mogli imeti lepšega primera državne oblasti kot politične diktature kapitalistov nad delavci.

Izigrani, oropani in pregnani delavci pa so se začeli organizirati v transnacionalno gibanje za pravice in za spremembo obstoječega režima migracij, ki poglablja in reproducira neenakost, globalne hierarhije in nesvobodo. Organizirajo se tudi tam, kamor so bili pregnani, da bi s politično akcijo povrnili odvzeto. Delavci sveta (migrantski delavci, kognitivni delavci, prekerni delavci, mezdni sužnji... v tem boju gradimo prakse solidarnosti, s katerim lahko dosežemo institucionalne spremembe in zrušimo meje. Nekateri med temi avtonomno organiziranimi delavci bodo v četrtek in petek, 4. in 5. 11. 2010 v Ljubljani. V dveh dneh bomo na različnih dogodkih in srečanjih skupaj artikulirali problematiko mejnih režimov in globalnih hierarhij ter gradili solidarnost delavcev sveta.

Vabimo vas na petkovo dogajanje, ki bo v Socialnem centru Rog, Trubarjeva 72. Program:

20.00– SKUPŠČINA DELAVCEV SVETA

Na skupščini bomo v prvi vrsti reflektirali delovanje in artikulirali nadaljnje korake organiziranja, pri čemer izhajamo iz nujnosti solidarnosti med vsemi segmenti današnjega delavskega razreda in iz identifikacije meje kot ključnega bojišča proti stratifikacijam, ki jih vsiljuje globalni integriran kapitalizem.

Prav tako bomo na skupščini artikulirali transnacionalnost. Današnje oblike državljanstva niso več emancipatorne in osvobodilne, ampak so instrument poglabljanja hierarhij in neenakosti v globalnem integriranem kapitalizmu. Da bi se uspešno zoperstavili napadu na pravice, ki se mu reče globalna ekonomska kriza, moramo vzpostaviti nove oblike organiziranega razrednega boja, ki bodo odprte, heterogene, absolutno vključujoče in ekspanzivne. Zgraditi moramo monstruozno politično telo postfordističnega proletariata!

22.00 – ZABAVA DUB THE BORDERS

Po skupščini sledi prva v nizu antischengen zabav, na katerih bomo v borderless ritmih, ki jih bodo iz aparatur in inštrumentov izvabljali razni transnacionalni gosti, šli onstran meja. Pridi na zabavo, če si proti meji, če je ne priznavaš, če si globalen… Tako bomo raz-uzdano proslavili skupščino IWW.

Meje bodo zdubirali: ROOTS DAUGHTERS (Hrvaška)

DREDTAFARIJANAC (Srbija)

KANTRIMAN (Slovenija)

Obeta se nam energičen dub večer z brhkimi mladenkami in malo starejšimi prdci za mešalno mizo!

Ker je bil nedavno iz Roga odtujen nič kaj poceni projektor, bomo izkupiček namenili za nakup novega projektorja (kaj je lepšega, kot če s popitim pivom in poplesavanjem pomagaš?).

Vstopnine ni!

        

Iz globalnega micelija

novo na portalih gibanj