Socialni center Rog

Od hipoteze do diagnoze: na viziti zdravstva v Sloveniji

Vabimo vas na javno predstavitev raziskav na temo migracije in zdravstvo, ki so jih opravili študenti in študentke antropologije migracij (pod mentorstvom mag. Uršule Lipovec Čebron) na Oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete v Ljubljani, v sodelovanju s projektno skupino T-Share. Predstavitev bo v ponedeljek, 17. 1. 2010 ob 17. uri, v Socialnem centru Rog (Trubarjeva 72).

Na predstavitvi se bomo pogovarjali o tem, kakšne so izkušnje migrantov in migrantk v slovenskem zdravstvenem sistemu, s kakšnimi ovirami se soočajo, kakšna so stališča in dobre prakse zdravstvenih delavcev in kakšne bi lahko bile izboljšave v prihodnosti.

Študentje in študentke so raziskovali na različnih zdravstvenih ustanovah (Bolnišnica Golnik, Porodnišnica v Ljubljani, Klinični center Maribor, Psihiatrična klinika Ljubljana Polje Ambulanta za osebe brez zdravstvenega zavarovanja v Ljubljani in Mariboru ipd.). V svojih raziskavah so se poleg zdravstvenega osebja osredotočili tudi na tuje študente, prosilce za azil, osebe brez zdravstvenega zavarovanja, nevladne organizacije, zdravstvene zavarovalnice ipd.

Predstavitvam bo sledila diskusija, v kateri bomo veseli vaših mnenj, predlogov in kritičnih pomislekov.

Socialni center Rog

novo na portalih gibanj