Dogodki

137 posts

_____

Četrta obletnica avtonomnega prostora Rog in druga obletnica Vize za budućnost

Tovariši in tovarišice, vabimo vas na PROSLAVO četrte obletnice avtonomnega prostora Rog in druge obletnice radijske oddaje "Viza za budućnost". Proslava se bo začela v petek, 26. marca, ob 20. uri s projekcijo filma Lavorare con lentezza (Delati počasi, s podnapisi v naškem jeziku), ob 22. uri pa se bo nadaljevala v veselem ritmu karaok in dobre glasbe. (...)

Milk

19.3.2010, ob 20h v Socialnem centru Rog MILK 2008, ZDA, 128’ Režija: Gus Van Sant Igrajo: Sean Penn, Emile Hirsch, Josh Brolin, Diego Luna, James Franco, Alison Pill, Victor Garber, Denis O’Hare Film spremlja kariero in osebno življenje Harveya Milka od njegovega 40. rojstnega dneva do smrti. Po tem, ko stopi iz omare in zapusti New York, odpre (...)

Identitetne politike in mehanizmi izključevanja: kako se boriti proti zatiranju z intersekcionalnim pristopom?

Identitetne politike in mehanizmi izključevanja: kako se boriti proti zatiranju z intersekcionalnim pristopom? Nedelja, 7. marca ob 17ih v SC Rog Kako različne oblike diskriminacije vplivajo na življenja posameznikov? Ali seksizem, rasizem, homofobija, transfobija, diskriminacija hendikepiranih ljudi in drugi mehanizmi izključevanja enako (pri)zadevajo (...)

Druženje s pevkami zbora kombinat in z delavkami vseh starosti in poklicev

KAKO SE POČUTIŠ NA DELOVNEM MESTU? »DOBRO.« A SE RES? KOMU LAHKO PRIPOVEDUJEŠ O SVOJI SLUŽBI? KOLIKOKRAT SI ZAVRNILA REDNO DELOVNO MESTO? KAKO JE ŠEF REAGIRAL NA NOVICO, DA SI NOSEČA? KOLIKOKRAT V SLUŽBI SLIŠIŠ, DA SI STROŠEK? DA SI PREDRAGA? KAJ VAM SODELAVKE V SLUŽBI REČEJO, KO JIM POVESTE O KRIVICAH, KI SE VAM DOGAJAJO? KOLIKO SI SPOSOBNA ŠE POTRPETI? (...)

Reggae Dancehall@SC Rog - 3th Edition - Ladies Selection Night

3. edicija reggae dancehall večerov v SC Rog bo v znamenju prihajajočega dneva žena; iz Hrvaške v goste prihajata Nina Davis, pevka z reggae-rnb flow-om in selectorka Tas iz King Shango Soundfamily. Live on mic: Nina Davis (Cro) Pon di control tower: Tas Selectress (Cro) Bad Gal Forward! Robbie Di Teacha Večer je solidaren z mobilizacijskim (...)

Bad Gal Forward!, Puppa Robbie, Kantriman Selecta, DJ Verso

Po predavanju DJ Ripleyeve o jamajških soundsystemih in gostovanju avstrijskega Dragonfyah sounda, nadaljujemo reggae-dancehall večere v SC Rog. Tokrat z domačimi silami: najnovejšo dancehall senzacijo BGF!, mlado krvjo DJ Versotom, prekaljenim (big inna ex-Yu) Kantrimanom in veteranom Puppa"Di Teacha" Robbijem. Things ah go wild till the mornin (...)

Blues-Rock koncert zasedbe Honky Tonk

Honky Tonk je štiričlanska instrumentalna blues-rock zasedba, katero sestavljajo: Jasna Kmetec (alt saksofon), Jure Bajt (kitara), Samo Brezočnik (bas) in Jurij Nograšek (bobni). Skupina je nastala poleti 2007, sprva kot trio. Repertoar skupine je sestavljen tako iz predelav, v katerih člani izživljajo željo po ustvarjanju z lastnimi variacijami na znane teme, (...)

Predstavitev umetniško aktivistične skupine Voina

Spoštovani umetniki in aktivisti! Vabimo vas na predstavitev najboljših akcij umetniško aktivistične skupine VOINA iz Moskve, ki bo v ponedeljek, 8. februarja ob 19h v Socialnem centru Rog (Trubarjeva 72, Ljubljana). Umetniki skupine VOINA vam bodo predstavili politični aktivizem v Rusiji, po predstavitvi bo diskusija. Skupino VOINA sestavlja več desetih (...)

Šutka (Knjiga rekorda Šutke)

5.2.2010, ob 20h v Socialnem centru Rog ŠUTKA (KNJIGA REKORDA ŠUTKE) 2005, SCG/Češka, 78’ Režija: Aleksandar Manić Igrajo: Bajram Severdžan in šampioni Šutke Dokumentarec govori o "glavnem mestu Romov", romski četrti Šuto Orizari (krajše Šutka) v Skopju, in njegovih prebivalcih, ki si delijo skupno strast: biti prvak v svoji kategoriji. Šutka cveti v doseganju (...)

Horizont bojev: na lateralah, mejah in marginah (predstavitev ČKZ)

Vabljeni na predstavitev 238. številke Časopisa za kritiko znanosti z naslovom Horizont bojev: na lateralah, mejah in marginah in pogovor z avtoricami in avtorji, ki bo v sredo, 3. februarja ob 19ih  v Socialnem centru Rog, Trubarjeva 72. Sam strateški pomen migracij tako za kapitalistični projekt vzpostavitve stabilnega globalnega gospostva kot za projekt (...)

... | 40 | 50 | 60 | 70 | 80 | 90 | 100 | 110 | 120 | 130