Nismo blago v rokah bank in politikov. Smo revolucija 15o.

134 posts

Medtem ko elite iščejo rešitelje interesov bank in vladavine finančnega kapitalizma, po Evropi, na obeh straneh Sredozemskega morja in povsod po svetu rojimo v pripravah na 15. oktober.

Naše potrebe in želje so pravice, ne surovina za bogatenje bank. Naše življenje je predragoceno, da bi se žrtvovali za peščico bogatašev. Naša generacija se ne misli sprijazniti s krajo prihodnosti.

_____

#15o vzpostavlja ljudsko kuhinjo proti pohlepu bank, za pravico do stanovanja (vabilo k sodelovanju)

#15o vzpostavlja ljudsko kuhinjo Pirate Party for Self Defence (Piratska stranka za samoobrambo), pri čemer se naslanjamo na izkušnjo zgodovinskih Black Panthers Party for Self Defence, ki so pripravljali zajtrke v revnih črnskih četrtih v ZDA in jo postavljamo v kontekst boja proti privatizaciji skupnega. Vzpostavitev kuhinje sovpada z novim škandalom (...)

PIRATE PARTY

Sobota, 4. februarja 2012, ob 21:00 v Socialnem centru Rog (Trubarjeva 72) Po popoldanskem zmrzovanju na protestu proti sporazumu ACTA (http://www.njetwork.org/Izjava-15o-pred-sobotnim-protestom) nas bo v soboto zvečer na Pirate Partyju v Socialnem centru Rog ogrel DJ Bootleg (USA). Vstop prost, prostovoljni prispevki krvavo potrebni! Let’s Hack the (...)

Izjava #15o pred sobotnim protestom proti ACTI: Let’s Hack the World

V soboto, 4. februarja, ko se zberemo na Kongresnem trgu, da bi protestirali proti sporazumu ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), gre za isti boj kot 15. oktobra, ko smo zavrnili diktate finančnih trgov in skorumpirane predstavniške politike. To zimsko soboto bomo tako kot tisto jesensko protestirali proti poskusom razlastitve skupnega. Poskusom, (...)

Evropa: rešitev od spodaj, ne problem od zgoraj! (Skupna akcija "15o in "OccupyTrieste)

Sobota, 14. januar ob 13.00 pred Boj zo. Po kratkem urjenju za vojsko klovnov se približno ob 14.30 odpravimo po mestu. Gibanje #15o bo s 15. januarjem vztrajalo polne tri mesece. To obdobje po vsem svetu zaznamuje aktiviranje in združevanje ljudi, ki so izzvali hegemonijo finančnega kapitalizma, reprezentativno politiko kot odtujitev naših pravic in moči (...)

II. benefit gibanja #15o

KEEP YOUR COINS, WE WANT CHANGE! V soboto, 14. januarja 2012, ob 21:00 v Socialnem centru Rog Uspešnemu benefitu za plačilo globe za akcijo v Prekmurju bo v soboto, 14.1.2011, po skupni akciji z #OccupyTrieste (http://15o.si/index.php/sl/ne-spreg...) in Globalni Occupy skupščini (http://15o.si/index.php/sl/ne-spreg...) sledil II. benefit gibanja #15o. (...)

LIVING DEMOCRACY: Transnational Europe, Direct Democracy, #15o (solutions from below against problems from above)

The #Occupy and #15o movements have declared the 14th and 15th of January as days of mobilization and reflection upon direct democracy. The #15o movement in Ljubljana, which has occupied public spaces for almost three months now to resist the dictates of financial capitalism and to construct alternatives to representative politics, is joining this (...)

Živa demokracija (razprava in skupščina #15o na FDV)

Živa demokracija: transnacionalna Evropa, direktna demokracija, #15o - rešitve od spodaj proti problemom od zgoraj 14. in 15. januar 2012 sta v globalnih #Occupy in #15o gibanjih dneva mobilizacije ter tematiziranja direktne demokracije. Del te mobilizacije je tudi gibanje #15o v Ljubljani, ki že skoraj tri mesece vzpostavlja nove javne prostore upiranja (...)

Generalna demonstracija 15o proti vladavini dolga

DEMOKRACIJA PROTI DEBTOKRACIJI Četrtek, 22.12.2011 Zbor ob 16:00 na Kongresnem trgu Demonstrirali bomo proti lopovskim bankam in proti lopovski državi, za odpis dolgov in proti spreminjanju socialnih transferjev v dolgove. Demonstracijo bomo zaključili z množično skupščino pred BOJ ZA. Pridruži se nam! Skupaj lahko spremenimo svet. PROTI DEBTOKRACIJI, ZA (...)

Zasedba Ministrstva za pravosodje

Jutri, 21. decembra, bomo ob 14.00 v podporo ljudem, ki jih banke mečejo na ceste, zasedli Ministrstvo za pravosodje, ker so zakonodaja in sodišča vedno na strani lopovskih bank. Zahtevamo odpis dolgov, uničenje notarskih zapisov in zaščito pred pogoltnimi bankami. Pridruži se nam pred Boj zo (bivša borza) ob 13.30! Skupaj lahko spremenimo svet. (...)

DEMOKRACIJA PROTI DEBTOKRACIJI (VLADAVINI DOLGA)

8. decembra smo na skupni skupščini gibanja 15o v Sloveniji sklenili, da bo 22. decembra demonstracija proti vladavini dolga. Demonstrirali bomo proti lopovskim bankam in proti lopovski državi, za odpis dolgov in proti spreminjanju socialnih transferjev v dolgove. V torek, 13. decembra bo ob 18. uri pred BOJ ZA tematska skupščina za pripravo demonstracije. (...)

... | 40 | 50 | 60 | 70 | 80 | 90 | 100 | 110 | 120 | 130

novo na portalih gibanj