Nismo blago v rokah bank in politikov. Smo revolucija 15o.

134 posts

Medtem ko elite iščejo rešitelje interesov bank in vladavine finančnega kapitalizma, po Evropi, na obeh straneh Sredozemskega morja in povsod po svetu rojimo v pripravah na 15. oktober.

Naše potrebe in želje so pravice, ne surovina za bogatenje bank. Naše življenje je predragoceno, da bi se žrtvovali za peščico bogatašev. Naša generacija se ne misli sprijazniti s krajo prihodnosti.

_____

OBRAMBA DRUŽINE VASKRSIĆ PRED DELOŽACIJO

Gibanje #15o vas poziva, da se nam v petek, 16.3.2012, ob 8. uri zjutraj pridružite pred domom družine Vaskrsić, Praprošče 3 v Litiji, da bomo skupaj fizično preprečili deložacijo. Izjava Gibanja 15o ob poskusu deložacije družine Vaskršić, 16.3.2012 Javnost v zadnjem času pretresa tako rekoč nedoumljiva zgodba o bližajoči se deložaciji družine Vaskrsić iz Litije, (...)

Benefit #15o za blokado ECB v Frankfurtu 17.-19. maja

Socialni center Rog Sobota, 17. marca 2011, ob 21:00 DJ Manci bo vrtel vse živo z Balkana. Celoten izkupiček benefita bo šel v sklad #15o za plačilo potnih stroškov za prevoz v Frankfurt, kjer bomo med 17. in 19. majem skupaj z aktivistkami in aktivisti iz vse Evrope množično blokirali Evropsko centralno banko in sedeže drugih velikih bank ter (...)

Tematska skupščina #15o: "STOP DELOŽACIJAM - ZA ODPIS DOLGOV"

Danes ob 18h, Boj za: tematska skupščina #15o »Stop deložacijam – za odpis dolgov!« Pred nekaj tedni je začela javnost pretresati zgodba o družini Vaskrsić, ki je zaradi neplačanih 124€ dolga doživela izvržbo na nepremičnino, rubež hiše, ostala brez strehe nad glavo. Sodišče je ravnalo po prepisih, sledilo zakonu, ki pravi, da je izvržba mogoča ne glede na višino (...)

3ojka, dva, ena ... evropska revolucija

Osmega marca se v Sloveniji nahaja delegacija Troike (Evropske centralne banke, Evropske komisije in Mednarodnega denarnega sklada). Njen obisk zagotovo ni vljudnostne narave, ampak je namenjen utrjevanju dogme zategovanja pasov. Politike, ki jih evropske in nacionalne politične elite pod taktirko finančnih institucij in korporacij vsiljujejo povsod po (...)

Akcijska javna tribuna #15o za samoobrambo pred deložacijami in drugimi oblikami razlaščanja: Zaustavimo krajo demokracije!

Ponedeljek, 5.marec, 2012, ob 17ih v Socialnem centru Rog, Trubarjeva 72, Ljubljana Javnost zadnje dni pretresa tako rekoč nedoumljiva zgodba o bližajoči se deložaciji družine Vaskršić iz Litije, ki je izgubila hišo zaradi bagatelnega dolga nekaj čez 120 evrov. Upnik, komunalno podjetje, je prek izvšitelja izterjal dolg družine tako, da je bila na dražbi prodana (...)

K vroči evropski pomladi: Zrušimo neoliberalni konsenz (tematska skupščina #15o)

Tematska skupščina #15o na temo evropskih in globalnih mobilizacij V četrtek ob 18. uri pred Bojzo. Po skupščini delavnica v SC Rog. Na evropski akcijski konferenci, ki je potekala pretekli vikend, smo se številni aktivisti in aktivistke iz Nemčije in drugih evropskih držav dogovorili, da bomo med 17. in 19. majem v Frankfurtu množično blokirali Evropsko (...)

Poziv #15o na 3. protest proti ACTI

V soboto, 25. februarja ob 12.00 uri se bo na Kongresnem trgu zgodil 3. protest proti ACTI. Protest je zastavljen globalno, saj se bo odvijal sočasno v več mestih. Protest je potrebno razumeti izven slovenskih okvirov, torej kot vstajo svobodomiselnih prebivalcev Evrope. V slovenskem parlamentu so pod pritiskom protestnikov prejšnji teden zamrznili (...)

"Maske gor - to je revolucija!" - pustna procesija plačilno nezmožnih

KRIZA GOR AL’ DOL, MASKE GOR! Bliža se pust - obračun z zimo, draginjo in krizo! Kriza nam ne more do živega, če se razglasimo za plačilno nezmožne. Zaradi splošne draginje ne moremo plačevati računov, ne da bi se zadolževali in postali plen v krempljih pohlepnih bankirjev. Bodimo kot banke – preveliki, da bi propadli. Življenje je predrago. Ne zato, ker živimo (...)

Peticija v podporo Danijelu Spasojeviću in njegovemu boju za pravice in neodvisno življenje hendikepiranih ljudi v Sloveniji

Zgodba Danijela Spasojevića je zgodba o nas. Kar zahtevamo zanj, zahtevamo za vse. Družba ni sestavljena iz idealnih teles, kakor ni homogena na kakršni koli drugi predpostavki. Sestavljena je iz posameznikov in posameznic ter iz skupnosti, ki jih ti tvorijo. Ti imajo različna znanja, veščine, lastnosti, potrebe. Tiste, ki ne ustrezajo kalupu normalnosti, (...)

Izjava #15o v podporo boju Danijela Spasojevića za samostojno, samodoločujoče in ustvarjalno življenje

V zadnjih tednih spremljamo zgodbo Danijela Spasojevića, ki se je v boju za samostojno, samodoločujoče in ustvarjalno življenje prisiljen zateči k izrednim metodam in sredstvom. V tem boju ga brezpogojno podpiramo. Njegova zgodba je namreč zgodba o nas. Kar zahtevamo zanj, zahtevamo za vse. Družba ni sestavljena iz idealnih teles, kakor ni homogena na kakršni (...)

... | 40 | 50 | 60 | 70 | 80 | 90 | 100 | 110 | 120 |...