Nismo blago v rokah bank in politikov. Smo revolucija 15o.

134 posts

Medtem ko elite iščejo rešitelje interesov bank in vladavine finančnega kapitalizma, po Evropi, na obeh straneh Sredozemskega morja in povsod po svetu rojimo v pripravah na 15. oktober.

Naše potrebe in želje so pravice, ne surovina za bogatenje bank. Naše življenje je predragoceno, da bi se žrtvovali za peščico bogatašev. Naša generacija se ne misli sprijazniti s krajo prihodnosti.

_____

Skupščina “Stanovanje je brezpogojna pravica”

Skupščina “Stanovanje je brezpogojna pravica” Si brezdomec? Disciplinarne socialne institucije te potiskajo v brezdomstvo? Plačuješ izkoriščevalske najemnine ali krvosesne stanovanjske kredite? Ne zmoreš odplačevati kredita ali najemnine in te mečejo na cesto? Se strinjaš, da mora biti stanovanje dostopno vsem, saj omogoča dostojanstveno, samodoločno in svobodno (...)

Aktivistična raziskava delavnice Proti prekernosti - za skupno blaginjo: Mapiranje prekernosti, samoorganiziranje, splošna stavka, osvojitev skupne blaginje

Diktatura finančnega kapitalizma se v naših vsakdanjih življenjih kaže kot vse večja prekernost dela in življenja. Vse težje zadovoljujemo naše potrebe, na delu in v življenju smo vse bolj izpostavljeni izsiljevanju, naša stremljenja so zablokirana, obstoječe družbene institucije onemogočajo našo samoaktualizacijo. Finančni kapitalizem razlašča in izkorišča živo (...)

Predstavitev ČKZ Transformacije dela pred BOJ ZA

Transformacije dela - 244. številka Časopisa za kritiko znanosti V sredo, 9. novembra 2011, ob 19. uri, bo pred Boj ZA v Ljubljani potekala predstavitev 244. številke Časopisa za kritiko znanosti s tematskim naslovom "Transformacije dela". Številka je nastajala v okviru različnih ad hoc iniciativ, zaradi česar je v veliki meri plod skupnih diskusij in (...)

Izstradajmo finančnega parazita (direktna akcija ob vrhu G20)

(Pred Boj za v petek, 4. novembra ob 15.30) Kaj storiti, ko ni več nobenega dvoma, da se demokracija in diktati finančnega kapitalizma izključujejo? Ko finančni trgi in logika financializacije vodijo pravo vojno proti demokraciji? Ko zgolj napoved referenduma o paketu reševanja grške krize suverenega dolga sproži strm padec borznih indeksov in vodi k novim (...)

Direktna akcija Delavnice proti prekernosti, za skupno blaginjo: IZSTRADAJMO PARAZITA FINANČNEGA KAPITALA

Ob 15:30 pred Boj za! V petek, 4.11.2011, bomo udeleženci gibanja 15o začeli s postopkom odstranjevanja parazita iz naših prostorov in življenj. Od 15.10. razkriva gibanje 15o parazitsko naravo globalnih financ in finančnega sistema ter poziva proti njej. Akcijo bomo izvedli pred banko SKB (group Societe General) na Dalmatinovi ulici v Ljubljani, kjer bomo (...)

Delavnica Proti prekernosti - za skupno blaginjo: NAJ PLAČAJO FINANČNI PARAZITI

(Nedelja, 30. oktobra ob 16.00 pred Boj za) Mobilizirajmo se za vrh proti G20, okrepimo naše nasprotovanje politikam zategovanja pasov, osvojimo skupno blaginjo Kaj se dogaja v vojni financ proti prekeriziranim proizvajalcem družbenega bogastva po dnevu vstaje globalne generacije proti korupciji finančnega kapitalizma 15o? Na nacionalni ravni skušajo (...)

Michael Hardt pred Boj za

Proces 15o, v katerem gradimo mnogotero gibanje proti politikam zategovanja pasov, za skupno blaginjo, ki je realističen in mogoč izhod iz krize, se je začel z veliko demonstracijo 15. oktobra. Ta dan so tisoči zavrnili diktate finančnega kapitalizma in predstavniške politike. Na manifestaciji smo jasno izrazili očitno. Trditev, da je rešitev interesov tistih, (...)

Michael Hardt at Ljubljana Stock Exchange occupation

The process 15O by which we are building a multitudinous movement against austerity for common welfare that is a realistic and possible way out of the crisis, began with a huge demonstration on 15 October, 2011. On this day thousands refused the dictates of financial capitalism and representative politics. At the demonstration we expressed the obvious: (...)

Ljubljana 15o movement (analytic contribution)

Participants in the 15 October Movement (15O) in Ljubljana opened the conflict a day early, intervening in the largest bank in Slovenia, Nova Ljubljanska Banka (NLB). This intervention took the form of a teach-in, where participants listed their grievances and struggles as a result of the financialization of their lives. This action established (...)

Delavnica "Proti prekernosti - za skupno blaginjo" z Michaelom Hardtom

V sredo, 26. oktobra ob 16.00 bo v okviru delavnice Proti prekernosti - za skupno blaginjo, ki se odvija na BOJ ZA na trgu pred Ljubljansko borzo, o perspektivah globalnega gibanja spregovoril Michael Hardt, ki ga v Sloveniji med drugim poznamo kot soavtorja knjig Imperij, Multituda in Skupno. On Wednesday, 26th of October at 4 pm on the occupied (...)

... | 40 | 50 | 60 | 70 | 80 | 90 | 100 | 110 | 120 | 130

novo na portalih gibanj