Nismo blago v rokah bank in politikov. Smo revolucija 15o.

134 posts

Medtem ko elite iščejo rešitelje interesov bank in vladavine finančnega kapitalizma, po Evropi, na obeh straneh Sredozemskega morja in povsod po svetu rojimo v pripravah na 15. oktober.

Naše potrebe in želje so pravice, ne surovina za bogatenje bank. Naše življenje je predragoceno, da bi se žrtvovali za peščico bogatašev. Naša generacija se ne misli sprijazniti s krajo prihodnosti.

_____

Delavnica Proti prekernosti - za skupno blaginjo: ODPIS DOLGOV IN DOHODEK KOT BPP

Delavnica proti prekernosti za skupno blaginjo na FDV v četrtek, 8 decembra ob 14.00 na FDV (dobimo se v avli) Na tokratni delavnici bomo na način participativne proizvodnje znanja nadaljevali z opredelitvami koščkov za osvojitev skupne blaginje: Odpis dolgov Refleksija dni ogorčenja nad bankami in solidarnostne akcije z družinami in posamezniki ter (...)

Proti prekernosti - za skupno blaginjo: UNIVERZALNI DOSTOP DO ZDRAVSTVA

15O delavnica pred Boj ZA: PROTI PREKERNOSTI ZA SKUPNO BLAGINJO: UNIVERZALNI DOSTOP DO ZDRAVSTVA SREDA, 30.11.2011 ob 16h Gibanje 15O se je uprlo politikam zategovanja pasov, ki nam jih vsiljujejo kot edini možni izhod iz gospodarske in politične krize. Med drugim naj bi zategovali pasove tudi v zdravstvu. Tem poskusom odgovarjamo z odločnim ”ne”. (...)

Dneva ogorčenja nad bankami (izjava za javnost)

Nedavno so v Prekmurju deložirali družino, vkjučno s starejšo gospo in majhnim otrokom. Banka jih je pognala na cesto, čeprav so dolg preplačali. Pri tem sta banki kot zvesta služabnika asistirala sodišče in policija. Sredi decembra je za deložacijo na vrsti naslednja družina. In pravijo, da so takšni številni. Obupani, saj jim nobena institucija ne priskoči na (...)

Dneva ogorčenja nad bankami

Eno ključnih gesel gibanja 15o je “Dokapitalizirajmo ljudi, ne bank”. Soočeni z uničenjem, ki ga povzroča delovanje bank, razglašamo, da sta sreda in četrtek dneva ogorčenja nad bankami: Sreda, 30. novembra, ob 15.00 pred Boj za: POHOD OGORČENIH NA SEDEŽE IN POSLOVALNICE BANK. Obsodimo njihovo početje in zahtevajmo takojšen odpis dolgov. Četrtek, 1. decembra v (...)

Vabilo na konferenco za medije IWW in 15o v delavskem domu na Vide Pregarčeve 34 v Ljubljani

Agonija delavcev Vegrada se nadaljuje in poglablja. Kot je že dolgo znano tudi v širši javnosti, so bili delavci Vegrada opeharjeni in izigrani. Vegrad jim dolguje plače, regrese, nadure in odpravnine. V Vegradovih delavskih domovih so zato delavci razglasili najemniško stavko, torej stavko z neplačevanjem najemnin. To je bil na žalost edini način ne samo, da (...)

Delavnica Proti prekernosti – za skupno blaginjo v okviru gibanja 15o na FDV

Prva delavnica bo v četrtek, 24. novembra od 14. do 16. ure v predavalnici številka 15 na FDV. Gibanje 15o se je uprlo enoumju ter antisocialnim in nedemokratičnim politikam izhoda iz krize, ki jih vsiljujejo finančni trgi in partitokracija. Zato prakticira aktiven izhod iz predpisanih oblik politične participacije in ustvarja prostore resnične demokracije, (...)

Delavnica Proti prekernosti - za skupno blaginjo: STOP DELOŽACIJAM IN ODPIS DOLGOV

Delavnica Proti prekernosti – za skupno blaginjo z Vero Krivec, ki se s svojimi sodelavci že leta bori za pravice dolžnikov, ki jih goljufive in razlaščevalske banke ob pomoči skorumpirane sodne, zakonodajne in izvšilne oblasti preganjajo iz domov. Vera Krivec bo na delavnici predstavila delovanje finančnega kapitalizma v Prekmurju, kjer so banke ključne (...)

15o na FDV

Torek, 22. november 2011 ob 14.00, predavalnica 18 15. oktobra smo povsod po svetu množično rekli ne diktatom finančnega kapitalizma. Ta dan je globalna generacija glasno in odločno zavrnila enoumje, ki širi brezperspektivnost in revščino, in se podala na pot iskanja alternativ, ki temelji na živem znanju in izkušnjah bojev. Z demonstracijami v Ljubljani, (...)

Opeharjeni delavci Steklarske nove na delavnici pred Boj za (v okviru delavnice Proti prekernosti - za skupno blaginjo)

Steklarska nova, podjetje v državni lasti, je šla v stečaj maja 2009, pri čemer so bili delavci opeharjeni za 2 milijona evrov. Dolgujejo jim neplačane prispevke za delovno dobo za obdobje štirih let, neizplačane plače, odpravnine, neplačane prispevke za benificirano delovno dobo, zaradi česar se nekateri delavci ne morejo upokojiti. Ko so vložili odškodninsko (...)

Skupščina za stanovanje kot brezpogojno pravico na Vide Pregarčeve

Danes zvečer, v torek, 15. novembra ob 20.00, bo v Vegradovem delavskem domu na Vide Pregarčeve v Ljubljani mini skupščina gibanja 15o za stanovanje kot brezpogojno pravico. Izigrani in okradeni delavci Vegrada stavkajo z neplačevanjem najemnin podjetju, ki je sistematično kršilo njihove delavske in socialne pravice. V času zloma gradbenega sektorja, ki je (...)

... | 40 | 50 | 60 | 70 | 80 | 90 | 100 | 110 | 120 | 130

novo na portalih gibanj