Nismo blago v rokah bank in politikov. Smo revolucija 15o.

134 posts

Medtem ko elite iščejo rešitelje interesov bank in vladavine finančnega kapitalizma, po Evropi, na obeh straneh Sredozemskega morja in povsod po svetu rojimo v pripravah na 15. oktober.

Naše potrebe in želje so pravice, ne surovina za bogatenje bank. Naše življenje je predragoceno, da bi se žrtvovali za peščico bogatašev. Naša generacija se ne misli sprijazniti s krajo prihodnosti.

_____

Poročilo iz tretje delavnice Proti prekernosti, za skupno blaginjo

3. delavnica Proti prekernosti za skupno blaginjo Izhodišče delavnice: ne zanima nas neka umna rešitev v smislu diktature razuma. Smo na pozicijah politike telesa. Zakaj pred borzo? Tako nismo ujeti v nacionalne zgodbe; niso problem ekscesi, ampak koruptivnost samega sistema finančnega kapitalizma. Pred borzo kot simbolom in sestavnim delom mašinerije (...)

15o Delavnica Zakaj pred borzo?

V zadnjih dneh se pojavlja kritika, da je okupacija borze 15o izbrala napačno mesto za protest in gradnjo gibanja. Na delavnici, ki jo bomo izvedli pred “Boj za”, bomo argumentirali, zakaj je borza še kako primeren prostor za okupacijo. Na delavnici bomo najprej predstavili logiko financializacije, njen izvor in razvoj, temeljna protislovja, ki so zanjo (...)

Prenos okupacije borze 15o (Streaming of the occupation of Stock Exchange in Lubljana 15o)


Live Video streaming by Ustream

Prenos #revolucija15o iz Ljubljane (Streaming #revolucija 15o from Ljubljana, Slovenia)


Video streaming by Ustream

The 15o Assembly Statement (Agreed upon at the Social Center Rog 12th October 2011)

Individuals, workers and social movements, collectives and initiatives who gathered at the assembly before the 15th October, the day when we take to the streets everywhere in the world united for change, came to a consensus on the following statement. Because nobody has copy right on 15o, we don’t speak on behalf of everyone, but we want to contribute (...)

15o Teach In na banki

V sklopu 15o izvedimo TEACH IN (osebna pričevanja in protest proti nasilju finančnega kapitalizma) NA NOVI LJUBLJANSKI BANKI. Sprintaj zvezek pritožb, napiši svojo zgodbo ali pritožbo in se nam pridruži v petek, 14. oktobra ob 15.00 v banki na Trgu republike. Nismo blago v rokah bank in politikov! Finančni trgi in finančne institucije so centralno živčevje (...)

Izjava skupščine 15o (sprejeta v SC Rog 12. oktobra 2011)

Posamezniki in posameznice, delavska in družbena gibanja, kolektivi in iniciative, ki smo se zbrali na skupščini pred 15. oktobrom, dnevom, ko gremo povsod po svetu na ulice enotni za spremembo, sprejemamo naslednjo izjavo. Ker nima nihče copy right nad 15o, ne govorimo v imenu vseh, ampak želimo prispevati k skupnemu gibanju. Smo del 99%. Smo tisti, ki (...)

Generalna skupščina za 15o v Sloveniji

V sredo, 12. oktobra 2011, ob 19. uri bo v Socialnem centru Rog (Trubarjeva 72, Ljubljana) Generalna skupščina za 15o v Sloveniji, na kateri se bomo dogovorili o konkretnih aktivnostih ob 15. oktobru, globalnem dnevu akcije. Pridružite se nam, da skupaj zgradimo močno družbeno opozicijo in se zoperstavimo izsiljevanju finančnih institucij in njihovih (...)

Vstaja globalne generacije

V ponedeljek, 10. oktobra ob 17. uri bomo v predavalnici 7 na Fakulteti za družbene vede govorili o revolucionarnih procesih v Tuniziji, o transnacionalnem mreženju gibanj in o globalnem dnevu akcij 15o 17.00-18.30 Tunizija med revolucijo in kontrarevolucijo. Svoje izkušnje iz Tunizije bodo delili Polona Mozetič, Barbara Beznec, Rastko Pečar in Andrej (...)

Poročilo o sodelovanju s skupino Toma la Plaza Elche

Žiga Podgornik - Elche, 6. oktobra 2011: Kljub zapustitvi rojstne dežele za kratek čas, se moja pot v aktivizmu nadaljuje v Španiji, bolj natančno v Elche, Alicantu. Večina nas že ve za globalno revolucijo 15O in prav Španci so eni izmed poglavitnih pobudnikov. Organizacija http://elche.tomalaplaza.net/, je mreža manjših skupin ljudi iz večih področij (...)

... | 40 | 50 | 60 | 70 | 80 | 90 | 100 | 110 | 120 | 130

novo na portalih gibanj