Thursday 25 October 2012

Resolucija Ksenofobija se ne izplača, ksenofobija se plača

»Kršenje človekovih pravic se ne izplača. Kršenje človekovih pravic se plača.« (pokojni dr. Borut Brumen) Defašizacija in denacifikacija se, zgodovinsko gledano, žal vedno začneta zunaj skupnosti. Boleči proces defašizacije in denacifikacije se mora nadaljevati in končati znotraj skupnosti, da dosežemo notranjo higieno. Rezultat mora biti zakonska prepoved zanikanja grozodejstev (izbris), kaznovanje vzpostavljanja naci superiornosti ter sankcioniranje nacifašističnih storilcev. Proces defašizacije (...)

cetvrtak 25 oktobar 2012

Delavnica #15o "PREKERNA STAVKA"

V četrtek, 25. oktobra, ob 20:00 v Socialnem centru Rog na Trubarjevi 72 v Ljubljani Delavnica razvija oblike delavske moči danes, ko je prekernost paradigmatski pogoj dela in življenja. Namen delavnice Prekerna stavka je gradnja prekerne moči z direktnimi akcijami, ki spreminjajo razmerja sil v korist izkoriščane večine. Cilj delavnic je izdelati konkreten predlog splošne prekerne stavke. Prekernost kot delovni in življenjski pogoj: fragmentiranost; razpršenost; individualizacija; odvisnost; (...)

Monday 22 October 2012

Network

Network is a 1976 film about the creation of news through the exploitation and manipulation of reality in a cynical game of chasing the highest possible ratings. When news anchor Howard Beal gets fired for low ratings, he begins to speak "the truth" on air. His off the cuff rants give the network incredible ratings and they immediately seek ways to keep milking Howard’s popularity. The film will be in English with subtitles! See you Wednesday night at (...)

petak 19 oktobar 2012

Javna diskusija: Migracije in prekernost - agencijsko delo migrantov

Torek, 23. 10. 2012, ob 18h v Socialnem centru Rog, Trubarjeva 72, Ljubljana Na trgu dela se množijo prekerne oblike zaposlitve in dela. Eno od teh udejanjajo zasebne agencije za posredovanje zaposlenih drugim podjetjem. Čeprav bi morali biti agencijski delavci enakopravni s klasično zaposlenimi, v praksi temu pogosto ni tako. To še posebej velja za tiste agencijske delavce, ki so migranti. Vabimo na javno diskusijo o nekaterih vidikih agencijskega dela, ki so še posebej pomembni za migrante. (...)

Monday 15 October 2012

Skupščina 15o ob prvi obletnici vstaje globalne generacije

Skupščina bo v ponedeljek ob 17. uri v učilnici številka 20. Potekala bo v obliki predstavitve izhodišč na določeno temo in nato splošno skupščinsko razpravo, na kateri bomo sprejeli konkretne akcijske in organizacijske sklepe. Za vsako izhodiščno predstavitev predvidevamo približno deset minut. Tematike, ki bodo predstavljene, pri čemer lahko glede na predloge dodamo nove, so: 1. Dolg, dokapitalizacija bank, ustanovitev slabe banke, odpis dolgov, družben nadzor nad bankami Vlada RS ustanavlja slabo (...)

Monday 15 October 2012

Poziv 15o h konspiraciji za boj in revolucijo

Razlogi, ki so nas lanskega 15. oktobra pripeljali na ulice, še vedno obstajajo. Razlogi zaradi katerih smo po lanskem 15. oktobru zasedali javne prostore, odpirali konflikte in organizirali skuščine niso izginili. Razlogov za to, da se organiziramo za revolucijo, je danes več kot pred enim letom. Pred letom smo z geslom “nihče nas ne predstavlja” protestirali proti kapitulaciji javnih oblasti pred diktati finančnih trgov, oligarhij in lokalnih tajkunov. Sedaj se soočamo z aktivno kolaboracijo (...)

Wednesday 10 October 2012

»Masters and Graduates« - predstavitev magistrskih in diplomskih del

Novi magistrici in magister ter diplomanta, ki so svoj navdih črpali iz vsakdanjih gibanjskih aktivnosti, bodo v soboto, 13.10.2012, ob 18. uri v Socialnem centru Rog na Trubarjevi 72 preverili svoje hipoteze pred zbranim občinstvom. Zagovarjali bodo: Irina Vinčić: »Politika viznega režima v Evropski uniji in razmerje do Balkana« Danijela Tamše: »Militantno raziskovanje: metodologija transformacij?« David Brown: »#15o: »Methodologies of the Movement« Žiga Podgornik: »Problematika ’nevidnih (...)

Tuesday 9 October 2012

Wag the Dog

Tutti Frutti Cinema is back at SC Rog! So please join us at 20.30 tomorrow evening for a screening of Barry Levinson’s 1997 film Wag the Dog . The film stars Robert De Nero, Anne Hecht and Dustin Hoffman. Wag the Dog takes a humorous, if somewhat cynical, look at the work of a spin doctor in manipulating the media and public opinion during the Re-election campaign of an American president. The film will be in English with Slovene subtitles. See you (...)

Saturday 6 October 2012

AGORA99

Na podlagi predloga, sprejetega na srečanju Blockupy, ki je potekalo v Frankfurtu med 17. in 20. 5.2012, vabimo k participaciji na srečanju Agora99. (Vse nadaljnje informacije v različnih jezikih o Agori99 so objavljene na strani http://99agora.net/ ) Kaj je Agora99? Srečanje evropskih in mediteranskih gibanj ter mrež na temo dolga, demokracije in pravic. Potekalo bo v Madridu med 2. in 4.11.2012. Zakaj? Rezi in politike plenjenja, ki smo jim podvrženi, nastajajo na globalnem in evropskem (...)

ponedjeljak 24 septembar 2012

Projekciji filmov "V deželi medvedov" in "Od delavca do aktivista"

V sredo, 26. septembra, vas vabimo na projekciji filmov Nike Avtor "V deželi medvedov" ter Anje Kuhar in Klemna Kreka (ob pomoči Romane Zajec) "Od delavca do aktivista" . Ogledu filmov bo sledila manjša razprava o participativnih praksah v novinarstvu, skupnostnih medijih, medijski produkciji, aktivizmu in raziskovanju. Filma sta nosilca dobro znane zgodbe in sicer zgodbe migrantskih delavcev. Film Avtorjeve tako dokumentaristično orisuje dve osebni zgodbi, ki sta povezani s sistemskih (...)

... | 10 | 20 | 30 | 40 | 50 | 60 | 70 | 80 | 90 |...

Nismo blago v rokah bank in politikov. Smo revolucija 15o.

Medtem ko elite iščejo rešitelje interesov bank in vladavine finančnega kapitalizma, po Evropi, na obeh straneh Sredozemskega morja in povsod po svetu rojimo v pripravah na 15. oktober.

Naše potrebe in želje so pravice, ne surovina za bogatenje bank. Naše življenje je predragoceno, da bi se žrtvovali za peščico bogatašev. Naša generacija se ne misli sprijazniti s krajo prihodnosti.

Stop ACTA - Hack the WorldZaustavimo ACTO in vazalski politični razred, ki je izvajalec razlaščevalskih ukrepov korporacij in finančnih trgov. Protest pa ni dovolj. V naslednjih mesecih bo treba zaustaviti ratifikacijo sporazuma v slovenskem in evropskem parlamentu. Tudi zaustavitev ratifikacije ni dovolj. Branjenje skupnega pred privatnim prilaščanjem in njegovo širjenje moramo prenesti na vse domene naših življenj. Boj proti privatnemu prilaščanju skupnega v digitalnem svetu daje številne komunikacijske, tehnološke, pravne in politične inovacije. Premislimo in aplicirajmo jih v kontekstu izziva gradnje skupne blaginje v času (...)
Living Democracy - Živa demokracijaGibanje #150 vzpostavlja nove javne prostore upiranja diktatom finančnega kapitalizma in gradnje alternative predstavniški politiki. Živa demokracija - Living Democracy je delavnica gibanja #15o. Na delavnici razvijamo idejo direktne demokracije v kontekstu propada neoliberalnega projekta evropske integracije, vzponov populizmov, ki vsiljujejo tiranijo večine in na osnovi študija praks direktne demokracije v globalnih gibanjih kot so #15o ter #Occupy. Izhodiščna vprašanja, ki smo si jih zastavili: 1. Lahko evropska globalna generacija proizvajalcev družbenega bogastva, ki se sooča s politikami (...)

SC Rog s.p.p. obvešča

25 May 2021
Proba
8 September 2014
Predstava o izbrisu "25.671" v Tovarni Rog
16 decembar 2013
Zagon komunal.org

Iz Tovarne Rog

23 March
Romanje izgubljenih trubadurjev vol.2
22 March
Glasovi ulice
21 March
21/03
15 March
15/03
13 March
13/03

Izpostavljamo

Radijska oddaja IWW in SC Rog na Radiu Študent

Vse (sve) radijske oddaje (emisije) Viza za budućnost

ČE JE MESTO LEPO, ŠE NE POMENI, DA SE IMAJO V NJEMU VSI FAJN Mestna občina Ljubljana je v teh dneh vprašanje prenove bivše tovarne Rog ponovno potisnila v ospredje. Razlog za to je, da se je po več neuspešnih razpisih za javno-zasebno partnerstvo, ki niso pritegnili nobenega investitorja, odločila prenovo izpeljati sama. Gradnje Centra sodobne umetnosti Rog oz. Centra Rog, v katerega izvedljivost in uspešnost so podvomili tudi mednarodni strokovnjaki, se namerava lotiti junija 2014, navkljub temu, (...)

Navigacija