IWW - Nevidni delavci sveta

42 posts

_____

Predstavitev delovanja Sindikata gradbenih delavcev iz Osla

IWW (Nevidni delavci sveta) organiziramo delavnice o različnih načinih organiziranja migrantskih delavcev. Prva bo v soboto, 7. marca, v Socialnem centru Rog. Jonas Bals iz Norveške bo predstavil delovanje Sindikata gradbenih delavcev iz Osla na Norveškem (Oslo Bygningsarbeiderforening). Program delavnice: 14.00-17.00 predstavitev delovanja sinidikata (...)

IWW in SC Rog nasprotujeta novi uredbi o kvoti delovnih dovoljenj za tuje delavce

Ekonomsko socialni svet je na seji 19. decembra 2008 potrdil predlog Direktorata za trg dela in zaposlovanje (MDDSZ), v katerem Vladi predlaga, da za prihodnje leto (2009) določi bistveno manjšo kvoto delovnih dovoljenj za tuje delavce, kot jo je Vlada določila lansko leto. S tem Vladi logično predlaga, da odstopi od trenda povečevanja letne kvote delovnih (...)

Izhodišča in zahteve IWW (Nevidni delavci sveta)

Nevidni delavci sveta na osnovi skupnega zavzemanja za izboljšanje življenjskih pogojev delavcev sveta – v okviru radijske oddaje delavcev za delavce Viza za budućnost, aktivističnega raziskovanja pogojev življenja in dela, ki jo skupaj izvajajo delavci/ke, aktivisti/ke Socialnega centra Rog, študenti/ke, univerzitetni raziskovalci/ke , in v okviru drugih (...)

Pobuda IWW županu MOL Jankoviću

Zoranu Jankoviću, županu Mestne občine Ljubljana Ljubljana, 14. december 2008 Spoštovani g. župan! Nevidni delavci sveta (IWW) smo avtonomna iniciativa za novo delavsko gibanje. Pred nekaj dnevi je naš komaj petindvajsetletni tovariš tragično umrl na gradbišču Vegrada »Celovški dvori«. Umrl je na gradbišču, na katerem rastejo stanovanjski bloki, v katerih ste se (...)

Dokumenti IWW (Nevidljivi radnici svijeta, Невидимые рабочие мира, Nevidni delavci sveta)

Po skoraj enem letu delovanja v paralelnem svetu delavcev sveta, ki ni aktivistična mreža z mailing listami, civilna družba s svojimi institucijami ali svet medijskega spektakla, objavljamo dokumente delovanja biosindikalistične iniciative IWW (Invisible Workers of the World, Nevidljivi radnici svijeta, Невидимые рабочие мира, Nevidni delavci sveta). Razlogov (...)

Ishodišta i zahtjeve IWW (Nevidljivi radnici svijeta, Невидимые рабочие мира, Nevidni delavci sveta)

Nevidljivi radnici svijeta na osnovu zajedničkog rada na poboljšanju životnih uslova radnika svijeta – u okviru radijske emisije od radnika do radnika Viza za budućnost, aktivističkog istraživanja o uslovima života i rada, kojeg zajedno izvode radnici/e, aktivisti/kinje Socialnog centra Rog, studenti/ce, iztraživači/ce iz univerziteta, i drugih različitih (...)

Komunike IWW (Odgovor na stališča Lidije Jerkič iz SKEI)

Lidija Jerkič je na tiskovni konferenci ZSSS z dne osmega septembra spregovorila o vprašanju migrantskih delavcev (celotna izjava). Ob tem je izpričala nekatera temeljna nerazumevanja tega vprašanja, ki pogosto botrujejo sindikalnim stališčem in praksam. V IWW smo se odločili, da kritično pretehtamo stališča predsednice SKEI, da razkrijemo njihovo (...)

IWW predstavljajo: Radijska oddaja Viza za budučnost

Stališča IWW do odgovorov Snage d.o.o na skupne zahteve

Stanovalci delavskega doma na Poljanski 66 in stanovalci drugih delavskih domov v Ljubljani ter aktivisti in aktivistke Socialnega centra Rog smo združili svoje glasove v gibanju IWW – Invisible Workers of the World, Nevidni delavci sveta, Nevidljivi radnici svijeta. Na skupščini stanovalcev delavskega doma na Poljanski 66 v Ljubljani, ki je bila 9. (...)

Zahteve stanovalcev delavskega doma na Poljanski

V sredo, 12. decembra 2007, smo na skupščini stanovalcev in stanovalk delavskega doma sprejeli in potrdili naslednje skupne zahteve. Zahtevamo dostojno bivališče 1. stanovanjska kvadratura po človeku v skladu s standardi 2. število sanitarij v sladu s standardi in njihova ureditev 3. da se omogoči nemoteno ogrevanje 4. da se prostori prepleskajo 5. da je (...)

0 | 10 | 20 | 30 | 40

Asides

Arizona uvedla oster zakon proti imigrantom

Promjene načina izdavanja boravišnih viza na osnovu osobne radne dozvole?

U Irskoj ima radnik šest meseci, da pronađe posao

novo na portalih gibanj