IWW - Nevidni delavci sveta

42 posts

_____

Zahteve IWW Nevidnih delavcev sveta - Samoorganizirane skupine delavcev Vegrada, stanujočih v delavskem domu na ulici Vide Pregarčeve 34 v Ljubljani

V Socialnem centru Rog je v sredo, 6. julija 2011, od 19:00 do 21:30 potekala skupščina IWW – Nevidnih delavcev sveta, ki smo se je udeležili predstavniki samoorganizirane skupine delavcev Vegrada, stanujoči v delavskem domu na ulici Vide Pregarčeve 34 v Ljubljani in aktivisti IWW. Med drugim smo obravnavali tudi odgovor stečajne upraviteljice podjetja (...)

Stavka najemnikov v delavskem domu na ulici Vide Pregarčeve 34 v Ljubljani

Samoorganizirana skupina delavcev Vegrada je v torek, 28. junija 2011, ob 18:00 v delavskem domu na ulici Vide Pregarčeve 34 v Ljubljani sklicala skupščino IWW – Nevidnih delavcev sveta, na kateri smo sestavili stavkovni odbor s tremi predstavniki in soglasno sprejeli sklep o stavki najemnikov, ki se začne takoj. Dokler nam Vegrad d.d. – v stečaju ne povrne vseh dolgov, ne bomo plačevali najemnin za bivanje v delavskem domu. Predlagamo pa pobot, tako da se nam vsak mesec zniža terjatve do podjetja v višini 75 EUR, kolikor znaša najemnina.

Unpaid by Law - Premiera filma Dimitra Anakieva v sredo, 15. junija ob 21ih v SC Rog

Spoštovani! /English version bellow Vabljeni na premiero filma Unpaid By Law Dimitra Anakieva, 31 min, HD, ki bo v sredo, 15. junija 2011 ob 21. uri v Socialnem centru Rog, Trubarjeva 72, Ljubljana. "Film govori o vstaji izigranih migrantskih delavcev proti slovenskem apartheidu in proti plenjenju ljudi, osnovanem na državljanstvu. Film sledi (...)

ZLATKO KAUČIČ s prijatelji v podporo nevidnim delavcem sveta

Mobilizacijski koncert za demonstracijo nevidnih delavcev in delavk sveta bo v četrtek, 2.6.2011, ob 21:00 v Koncertni dvorani Tovarne Rog na Trubarjevi 72

Mobilizacijski koncert za demonstracijo nevidnih delavcev in delavk sveta

Ustani i kreni! Za vstajo nove generacije, pridruži se momentu njene vidnosti, moči in odločenosti na demonstracijah v Ljubljani 4. junija. Zahtevaj pravice za migrantske delavce in delavke! Zgradimi novo solidarnost, novo moč, novo skupno telo – da osvojimo našo skupno prihodnost. 28. maj 2011 20:00 Skupščina IWW v Socialnem centru Rog od 22:00 dalje v (...)

Protest Nevidnih delavcev sveta (IWW) pred Novisto in Zavodom RS za zaposlovanje

V podporo zahtevam samoorganizirane skupine delavcev SCT bomo Nevidni delavci sveta (IWW) v sredo, 9.2.2011, organizirali protest pred podjetjem Novista in pred Zavodom RS za zaposlovanje (ZRSZ). Javni shod se bo začel ob 10:30 na dvorišču bivše tovarne Rog, okrog 11:30 bomo protestirali pred Novisto, okrog 13:00 pa še pred ZRSZ, kjer se bo shod tudi (...)

Delavci podjetja SCT-Obrati so se postavili za svoje pravice

Val odpuščanja se nadaljuje. Slovenijo je moralo v času krize zapustiti približno 14000 migrantskih delavcev. Zaradi režima migracij, ki sloni na osebni odvisnosti delavca od delodajalca in na konceptu t. i. in izigrani. Pred podjetjem SCT-OBRATI se je zbralo okrog 250 delavcev, ki jih čaka negotova usoda. Vendar so se odločeni boriti za svoje pravice. Na (...)

»PRAVICE MIGRANTSKIH DELAVCEV V EU« FORUM Z EVROPSKIMI POSLANCI V SC ROG

EVROPSKI PARLAMENT in ZA IN PROTI, ZAVOD ZA KULTURO DIALOGA vabita na DRŽAVLJANSKI FORUM OB 1. MAJU »PRAVICE MIGRANTSKIH DELAVCEV V EU« z evropskimi poslanci Tanjo Fajon (S&D/SD), Jelkom Kacinom (ALDE/LDS) in Zoranom Thalerjem, (S&D/SD), v petek, 23. aprila 2010, ob 19.00 uri v Socialnem centru Rog, Trubarjeva ulica 72, Ljubljana. (...)

Sporočilo Nevidnih delavcev sveta (IWW) o stavki v Vegradu

Zaradi izkrivljanja resnice, ki sta si ga privoščila uprava Vegrada in prvi sindikalist vegradovega sindikata, v IWW sporočamo, da je dne 4. januarja 2010 prišlo do spontane stavke z zaustavitvijo dela na gradbiščih Celovški dvori, Litostroj ter nekaterih manjših gradbiščih. Neposreden razlog za stavko so bile neizplačane nadure za november 2009 in neizplačan (...)

Predavanje in delavnica o bojih migrantskih delavcev z Valery Alzaga

Socialni center Rog in Nevidni delavci sveta (IWW) vabijo na predavanje in delavnico o bojih migrantskih delavcev 1. Petek, 13.3. od 18. do 21. ure Valery Alzaga bo predavala o organizaciji migrantskih delavcev in delavk v kampanji za pravice v ZDA, Mehiki, Evropi in Južni Afriki. 2. Sobota, 14.3. od 18. do 21. ure Delavnica z Valery Alzaga o malih (...)

0 | 10 | 20 | 30 | 40

Asides

Arizona uvedla oster zakon proti imigrantom

Promjene načina izdavanja boravišnih viza na osnovu osobne radne dozvole?

U Irskoj ima radnik šest meseci, da pronađe posao