// author archive

Parisien

Parisien has written 192 posts for NJETWORK

KRVAVO NEKOREKTEN ŽUR

Benefit za kazni Vstajniških socialnih delavk Oblast ne mara, da smo glasne, da se pojavljamo in opozarjamo na tisto, kar bi lahko rušilo obstoječa razmerja moči; ne mara, da smo politično nekorektne, da za sabo puščamo sledi, da ne priznavamo njihove avtoritete in da vstopamo, kjer smo nepovabljene. Ker nas želi disciplinirati, pokoriti, utišati in krotiti (...)

Okrogla miza »Occupy Istanbul - Occupy Turkey«

Četrtek, 13. junij, v Atriju ZRC SAZU, Ljubljana V teh dneh se z upanjem in strahom oziroma na Turčijo. Tam že dva tedna poteka izjemna mobilizacija za demokracijo in proti avtoritarizmu turškega premiera. Demokratična vstaja se je začela kot odgovor na poskus uničenja za svobodo zbiranja, izražanja in združevanja vitalnega trga ter parka v Istanbulu. Park Gezi (...)

10 Paragrafov proti enem gnilem Jabolku – iSuženjstvo v Foxconnu

napisali prijatelji gongchao (marec 2013) - www.gongchao.org 1. Prolog Foxconn je največji pogodbeni proizvajalec elektronike na svetu. V svojih velikih tovarnah na Kitajskem in v drugih državah dela za Apple, Sony, Google, Microsoft, Amazon in ostale znamke. Foxconnovi delavci, ki proizvajajo naša komunikacijska orodja, kot so iPhone, Kindle in (...)

Zasedba Kina Triglav: Zavzeti prostore - graditi skupno - uničiti kapitalizem

Spodbujamo VSE, ki čutijo potrebo po avtonomnih skupnih prostorih, VSE, ki jih pesti stanovanjska stiska in VSE, ki imajo dovolj razlaščanja, naj začnejo raziskovati to bizarno stanje, se pogovarjajo o svojih odkritjih, iščejo primere takšnih prostor v lokalnih skupnostih in jih začnejo zasedati. Se vidimo na naslednji zasedbi!

Skupna izjava udeležencev Hub meetinga / povezovalnega srečanja 2013 Maribor–Ljubljana

Hub meeting / povezovalno srečanje 2013 Maribor–Ljubljana je nadaljevanje procesa srečanj evropskih gibanj. Izmenjevali smo izkušnje s petih področij: znanja, migracij, radikalnega socialnega dela, vladovanja v mestu in konstituirajočega procesa. Izhajajoč iz lokalnih razlik smo razpravljali o odpiranju skupnega prostora, v katerem razumemo Evropo ne kot (...)

Common Statement Maribor–Ljubljana Hub Meeting 2013

Hub Meeting 2013 Maribor‐Ljubljana is the continuation of a European movements meetings process. We shared our experiences around five topics: governance of the city; knowledge; migration; women, crisis and radical social care; and the constituent process. Starting from our local differences we talked about opening common space in which we think of (...)

Hub Meeting 2013 - LIVE

Program povezovalnega srečanja 2013

18.4., Maribor 10:30 – 12:30 Prevoz iz Ljubljane (@ Socialni center Rog) in prihod v Maribor (@ Gustaf, Pekarna) 13:00 - 15:00 Splošna skupščina Predstavitev in izmenjava informacij o potekajočih in načrtovanih procesih, iniciativah in akcijah (@ Gustaf, Pekarna) 16:00 - 18:00 Delavnica 1 Upiranje neoliberalnemu vladovanju v mestu (@ Gustaf, Pekarna) Na (...)

Hub Meeting 2013 Program

18th (Maribor) 10:30 – 12:30 Travel from Ljubljana (@ Social Center Rog) and arrival in Maribor (@ Gustaf, Pekarna) 13:00 – 15:00 General Assembly Introductions and sharing info’s about ongoing and future processes, initiatives and actions etc. (@ Gustaf, Pekarna) 16:00 – 18:00 Workshop 1 Resistance to neoliberal governance of the city (@ Gustaf, (...)

Vzamimo si mesto!

(ob obletnici zasedbe bivše tovarne Rog) 24. marca bo sedma obletnica zasedbe zapuščene bivše tovarne Rog in odprtja dolgo zapuščenega kompleksa za avtonomno kulturno, socialno in politično produkcijo. Obletnica, ki se dogaja v kontekstu družbenega vrenja, vstaj, nepovratne krize neoliberalnega načina vladanja, v kontekstu začetka množičnega premišljevanja, (...)