Nismo blago v rokah bank in politikov. Smo revolucija 15o.

134 posts

Medtem ko elite iščejo rešitelje interesov bank in vladavine finančnega kapitalizma, po Evropi, na obeh straneh Sredozemskega morja in povsod po svetu rojimo v pripravah na 15. oktober.

Naše potrebe in želje so pravice, ne surovina za bogatenje bank. Naše življenje je predragoceno, da bi se žrtvovali za peščico bogatašev. Naša generacija se ne misli sprijazniti s krajo prihodnosti.

_____

Tematska skupščina za Blokupacijo MDDSZ

Gibanja, civilno-družbene organizacije, skupine, posameznice in posameznike pozivamo, da se samoorganizirajo in se nam med 27. in 30. junijem 2012 pridružijo na Blokupaciji MDDSZ - za paket novih socialnih pravic in skupno blaginjo. V čim večjem številu in čim bolj pisani sestavi #blokupirajmo MDDSZ! Vabljeni na tematsko skupščino za pripravo blokupacije, ki (...)

Dolg Vegrada d.d. do delavcev - izjave (5. del)

Dolg Vegrada d.d. do delavcev - izjave (4. del)

Dolg Vegrada d.d. do delavcev - izjave (3. del)

Benefit #15o: T’minski madrigalisti, Buldogi, Tavžentroža, Trifor 60

Kje: Menza pri koritu (AKC Metelkova mesto), Kdaj: 14. junija 2012 od 19:00 naprej - Prispevek: 5€ Zbrana sredstva bodo namenjena plačilu kazni, ki jih je policija naložila aktivistom in aktivistkam #15o zaradi akcij civilne nepokorščine in neposredne demokracije.

Dolg Vegrada d.d. do delavcev - izjave (2. del)

Dolg Vegrada d.d. do delavcev - izjave (1. del)

Za pravice migrantskih delavcev in vseh delavcev v stečajnih postopkih ter za paket novih socialnih pravic

Delavci podjetja Vegrad v stečaju, ki živijo v Vegradovem delavskem domu na Vide Pregarčeve 34, so dobili sporočilo stečajne upraviteljice Vegrada, da se morajo izseliti do konca meseca junija in da ne morejo več prijavljati svojega bivališča na naslovu delavskega doma. Upravna enota na Tobačni v Ljubljani je nato začela izvajati namen stečajne upraviteljice, da (...)

Blockupy MDDSZ – za paket novih socialnih pravic

Naslednjo intervencijo na MDDSZ zastavljamo kot BLOKUPACIJO MDDSZ – ZA PAKET NOVIH SOCIALNIH PRAVIC.

Prva delavnica je v torek, 29. maja ob 17.00 v SC Rog na Trubarjevi 72.

Izjava #15o: Težka roka policije preprečuje transnacionalne akcije v Frankfurtu

Frankfurt, 18. maj ob 16h Med 16. in 19. majem, ob prvi obletnici začetka evropskega nasprotovanja politikam zategovanja pasov, krizni diktaturi in finančnemu kapitalizmu na sploh, v Frankfurtu potekajo transnacionalni dnevi akcij proti omenjenim politikam. Ti dnevi akcij so del trajajočih in vse širših upiranj proti neučinkovitim in družbeno destruktivnim (...)

0 | 10 | 20 | 30 | 40 | 50 | 60 | 70 | 80 |...