Iz globalnega micelija

This category contains 16 posts

Mi smo univerza

24.3.2011 od 16.30 naprej na Filozofski fakulteti, predavalnica 15 Mi smo univerza je platforma vseh, ki nam ni vseeno za usodo visokošolskega izobraževanja v Sloveniji. Nastala je zaradi večletnega razkroja fakultet, na katerega smo študenti in delavci na univerzi odgovarjali z različnimi iniciativami. Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo (...)

Antifa seminar na FDV: Državni rasizem v globalni Evropi – pogovor s Sandrom Mezzadro

Izhodišče decembrskega Antifa seminarja na FDV je nedaven izgon Romov iz Francije. Dogodek je po mnenju nekaterih komentatorjev, pa tudi visokih predstavnikov EU, spominjal na najtemnejše obdobje pogromov v času nacizma. Nekateri drugi pa so iskali razlog za množičen izgon v poskusih trenutne francoske vlade, da preusmeri pozornost javnosti od korupcijskih (...)

EKO KROG: “DOST’ MAMO! Zadnji mirni protest Zasavcev v Ljubljani

Eko krog, Civilna iniciativa Trbovlje in Občina Zagorje ob Savi vabijo na PROTESTNI SHOD proti sežiganju odpadkov: “DOST’ MAMO! Zadnji mirni protest Zasavcev v Ljubljani” v sredo 10. novembra 2010 ob 17h v Ljubljani pred Vlado RS, na Gregorčičevi ulici. Oglejte si šem traso štafete norosti, ki jo bodo tekli Zasavci po Ljubljani – do francoske ambasade in ob (...)

Skupščina delavcev sveta in zabava Dub the Borders

KJE? Socialni center Rog, Ljubljana (Trubarjeva 72) KDAJ? Petek, 5.11.2010. Začetek skupščine ob 20.00, zabava ob 22.00 ČEMU? Za organizirano rušenje meja! V času krize je moralo Slovenijo zapustiti okoli 14.000 migrantskih delavcev. S tem skušajo oblasti preprečiti kakršnokoli sindikalno organiziranje delavce, ki so jim bile zaradi obstoječega režima migracij (...)

O sovisnosti med fašistoidnimi in (neo)kolonialnimi praksami (AntiFA seminar na FDV)

(2. november ob 17:00 uri, predavalnica 10) Na drugem AnfiFA seminarju v letošnjem šolskem letu, kjer bomo nadaljevali z aktualizacijo misli o sodobnih fašističnih praksah, bo govora o kolonializmu. Če so države razvitega Zahoda v preteklosti uporabljale argumente razuma, napredka in civilizacije, ko so odhajale na svoje odkrite osvajalske pohode, so danes (...)

V Dresdnu preprečili shod neonacistov z dobro koordinirano in množično akcijo civilne nepokorščine