// author archive

borg

borg has written 5 posts for NJETWORK

Okrogla miza: »Evroorientalizem« (ob izidu Časopisa za kritiko znanosti št. 235-236)

“Gre za koncept, ki se po eni strani naslanja na Saidovo in na njemu sloneče študije o Orientalizmu, po drugi strani pa na novejše študije Balkana, ki so izpostavile potrebe po hkratni distanciaciji in rekonceptualizaciji samega Saidovega koncepta.Evroorientalizem tako postaja ekvivalent za neko specifično polje raziskovanja, ki še bolj kot bližnji Orient (...)

NAPOVED: Agua. Nuestra vida. Nuestra esperanza (Voda: Naše življenje. Naše upanje)

Vabimo na DostJe filmski večer v SC ROG (Hiša cvetja). Ogledali si bomo film, ki so ga posneli mehiški aktivisti: AGUA. Nuestra vida. Nuestra esperanza (Voda: Naše življenje. Naše upanje), ki prikazuje posledice privatizacije vodnih virov s strani inštrumentov globalnega kapitala. Več informacij o filmu si lahko ogledate na (...)

DostJe! televizije predstavlja: v sredo, ob 20ih, v SC ROG!

Vabimo na DostJe filmski večer v SC ROG (Hiša cvetja). Ogledali si bomo film, ki so ga posneli mehiški aktivisti: AGUA. Nuestra vida. Nuestra esperanza (Voda: Naše življenje. Naše upanje), ki prikazuje posledice privatizacije vodnih virov s strani inštrumentov globalnega kapitala. Več o filmu na www.promediosmexico/eng/index.html Več o globalni solidarnosti (...)

NOMADSKA UNIVERZA. PETEK, 12.1. OB 20.00 SC ROG

PREDSTAVITEV MREŽE ZA PREUČEVANJE IN UKINITEV CENTROV ZA TUJCE MIGREUROP, DISKUSIJA S PREDSTAVNIKOMA MREŽE IZ PARIZA. NO BORDER MUZIKA Z DJ DRAZENA. VSTOP BREZ VIZE! VABLJENI! What is Migreurop? Founded in 2002, Migreurop is a network of militants (NGOs, individuals and researchers) from several countries of the European Union and the Maghreb, whose (...)

NAPOVED: Predstavitev Migreurop

What is Migreurop? Founded in 2002, Migreurop is a network of militants (NGOs, individuals and researchers) from several countries of the European Union and the Maghreb, whose objective is to reflect, inform and act on camps for foreigners in European States, European migration and asylum policies, projects of externalization. The network emerged from (...)

novo na portalih gibanj