Univerza za nepodredljive vede

Skupno – onkraj privatnega in javnega: predstavitev knjige in mednarodni simpozij z Antoniom Negrijem

Antonio Negri bo 18. in 19. maja v Ljubljani predstavil slovensko izdajo knjige Commonwealth, ki je nastala v soavtorstvu z Michaelom Hardtom.

Program predstavitve in mednarodnega simpozija:

18. maj v veliki dvorani Fakultete za družbene vede, Kardeljeva ploščad 5

16.00 predstavitev knjige Skupno z avtorjem Antoniom Negrijem 18.00 mednarodna razprava o vstajniških provincah Evrope in političnem potencialu skupnega

Sodelujejo Antonio Negri, (Benetke, Pariz), Manuela Bojadžijev (Berlin), Nick Dimes (Rim), Andrej Kurnik (Ljubljana), Gerald Raunig (Zürich), Asim Mujkić (Sarajevo), Francesco Salvini (Barcelona, London), Darij Zadnikar (Ljubljana)

19. maj v Socialnem centru Rog, Trubarjeva 72

12.00 neformalna debata s Tonijem Negrijem na temo skupnega v gibanju

Slovenska publika pozna Antonia Negrija preko prevodov del Imperij (2003), Multituda (2005) in Vrnitev (2005), ki so izšli pri Časopisu za kritiko znanosti in Kodi Študentske založbe. Dialog z Negrijevimi deli v Sloveniji še zdaleč ni omejen zgolj na akademske kroge. V zadnjem desetletju je njihova recepcija še posebej ustvarjalna in živa v novih oblikah družbenega in političnega aktivizma, ki iščejo globalne alternative neoliberalni globalizaciji.

Skupno (Časopis za kritiko znanosti, 2010) je tako kot prej Imperij in Multituda kolektivni prevod Političnega laboratorija. Za knjigo je značilno izhajanje iz praks gibanj, globalna perspektiva, naslanjanje na heretične tokove moderne revolucionarne misli in prakse, prvenstvo upora, politika subverzije, instituirajoče prakse svobode. Skupno je knjiga o revoluciji 21. stoletja, ki ni ujeta v navidezno alternativo med trgom in državo, privatnim in javnim, ampak „gradi iz boja v boj, na zaporednih ravneh, ki neutrudno preplavljajo vsakršno sistemsko ravnotežje, v smeri demokracije skupnega“.

Časopisa za kritiko znanosti, Politični laboratorij, Študentska založba, Univerza za nepodredljive vede

www.njetwork.org

http://www.knjigarna-beletrina.com/knjigarna/ckz/skupno/4581

Univerza za nepodredljive vede

novo na portalih gibanj