IWW - Nevidni delavci sveta

Podpora Društva Parada ponosa nevidnim delavcem in delavkam sveta

Spoštovani nevidni delavke in delavci sveta!

Društvo Parada ponosa v celoti podpira prizadevanja IWW - Nevidnih delavcev sveta za odpravo nevzdržnega položaja migrantskih delavcev v Sloveniji.

Opozarjamo, da je novodobno suženjstvo, v katerega so v zadnjih letih prisiljeni migrantski delavci, posledica sistemske diskriminacije države, njenih inštitucij, zavodov in organov, ki podpirajo nečloveške izkoriščevalske prakse delodajalcev. Nobenega jasnega znaka ni, da bi se država tovrstnega zlorabljanja tujih delavcev na delu v Sloveniji v resnici zavedala, kaj šele, da bi želela tovrstne prakse zaustaviti, delavcem zagotoviti izplačilo plač za opravljeno delo in uresničitev vseh ostalih pravic iz dela ter izčrpavanje in poniževanje migrantskih delavcev v prihodnje preprečiti. To je nesprejemljivo in nevzdržno!

Zato se Parada ponosa pridružuje sobotnim transnacionalnim demonstracijam za pravice, enakopravnost in dostojanstvo migrantskih delavcev v Sloveniji. Z vami smo! In z vami bomo tudi v soboto na ulicah. Prepričani smo, da so s skupnimi močmi mogoče spremembe!

Petra Salaj

predsednica

Društva Parada ponosa